Cauta

Cum reusesc sa raman din nou insarcinata dupa 2 pierderi de sarcina? Va rog, ajutati-ma, sunt disperata?

Iuliana a intrebat pe 17.03.2014

Buna ziua! Pe 28 februarie am pierdut a doua sarcina, nu stim cauza, menstruatia trebuia sa-mi vina pe 17 februarie, nu mi-a venit si am facut 4 teste de sarcina in zile diferite si toata au iesit pozitive, pe 27 febrebruarie, am avut programare la medic, si mi-a zis ca nu se vede nimic, bebe nu este.

Insa, presimtirea mea era ca totusi bebe este chiar daca nu se vedea nimic. Pe 28 februarie, am observat ca deja sinii nu ma mai dor, si spre seara sau inceput scurgeri maronii pina ce a ajuns la cateva cheaguri mici.

Medicul a zis ca nu poate face nimic, pentru ca nu stie ce era cu sarcina mea, era normala sau poate fi fost extrauterina.

La prima a fost nevoie de chiuretaj, iar la a doua s-a eliminat de la sine. Prima sarcina am pierduta pe 27 februarie 2013. Vrem enorm de mult un bebe, numai inima mamei care isi doreste stie ce simte in aceste momente. Ce pot saa fac sa stim de ce sa ne pazim, si la ce sa ne asteptam pe viitor? Vrem un copil, inca nu avem nimic. Este dureros sa treci prin asta atunci cand il doresti, Va rog, autati-ma sunt disperata.

4 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Cauzele avortului in primul trimestru sunt de obicei malformatiile genetice. A doua sarcina pierduta este neelucidata.

Dupa ce ati facut testele de sarcina ar fi fost indicat sa faceti o ecografie pentru a vizualiza sarcina.

Daca acest incident se mai repeta inca o data este nevoie sa faceti investigatii pentru trombofilie.

Atentie la informatiile eronate primite pe forum:

- avortul spontan in primul trim nu are leg cu infectia nici cu toxoplasmoza, "soc emotional" sau exces de tutun.

claudia
a raspuns acum 6 ani

Iubita, te inteleg perfect. Am trecut prin asta si stiu cum e. Nu ai explicat cum ai pierdut,
s-a oprit din evolutie sau efectiv avort spontan. Cauze pot fi multe. Sfatul meu este sa faci un set de analize. Poate fi o infectie ex toxoplasmoza, poate fi un deficit de progesteron, o trombofilie, toate atsea se trateaza, dar trebuie descoperite.

Nu este obligatorius a ai o afectiune poate fi o selectie a naturii un defect cromozomial, aici nu este nimeni vinovat, doar ca organismul renunta la un fat cu probleme reale. Stiu ca e greu, nu iti pierde speranta, aduna-te, fi puternica si incearca sa elimini cauzele.

Iuliana
a raspuns acum 6 ani

Buna. La prima sarcina a fost avort spontan la 7-8 saptamani, iar a doua nimeni nu stie nimic, pentru ca la aparat nu s-a vazut, insa nu se exclude sa fi fost vorba de sarcina oprita din evolutie.

claudia
a raspuns acum 6 ani

Avortul spontan de cele mai multe ori anunta o infectie, se mai poate face in urma unui soc emotional, excesul de tutun. Evident ca astea sunt doar supozitii atata timp cat nu avem niste analize. In general, nici medici nu au raspunsuri pentru oprirea timpurie a sarcinilor oprite din evolutie.

Ti-am mai spus uneori este selectie naturala sau iar anunta o infectie. Cel mai bine ar fi sa ti faci setul de analize apoi vezi cum stai e pacat si de pui si e pacat si de tine pierderea unei sarcini este o trauma foarte mare o frustrare uneori zguduie echilibrul in cuplu. Elimina cauzele atat iti pot spune gandeste pozitiv chiar daca este greu si lupta pt visul tau.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/