Cauta

Cum pot sa ma asigur ca bebe este bine?

Georgiana Iordan a intrebat pe 21.01.2014

Sunt in Italia si ne-am dorit foarte mult un bebe. Acum sunt insarcinata in 9 saptamani si 5 zile. La inceput am avut scurgeri maronii, mi-au dat ovule cu Progesteron. Dupa o saptamana, am avut o sangerare, am fost la urgenta, mi s-a spus ca bebe este ok. Nu mi-au explicat din ce cauza s-a intamplat sa sangerez. Am mai pierdut o sarcina cu 2 ani in urma. Am rh-ul negativ, m-au vaccinat dupa ce m-au curatat.

Problema este ca nu stiu cum sa ma linistesc ca nu voi pierde si sarcina asta. Ultima ecografie am facut-o pe 2 ianuarie la 7 saptamani si urmatoarea va fi pe 7 februarie cand voi avea 12+1.

Am greturi, nu ies afara. As vrea sa stiu cum pot sa imi dau seama daca bebe este bine sau nu. Pana pe 7 februarie imi fac tot felul de ganduri. Am crampe abdominale, dar cred ca din cauza ca ma balonez. Eu continui cu Progesteron pana in saptamana12.

3 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. Sarcina fiind foarte mica singurul lucru util este sa continuati administrarea de progestativ si sa luati un antispastic in caz de durere/crampe de genul No-Spa.

Faptul ca ati pierdut o sarcina in antecedente nu inseamna ca si sarcina actuala are vreo problema.

Tot ce puteti sa faceti este sa va linistiti si sa asteptati.

BiancaSol
a raspuns acum 6 ani

Trebuie sa astepti, chiar nu poti sa stii cum va fi, dar daca te stresezi atat de mult, il afecteaza!

Daca a iesit bine ultima ecografie (era inca foarte mic), linisteste-te, incearca sa ai preocupari ca sa uiti si sa nu iti mai imaginezi probleme inexistente

Spune-ti ca va fi bine! Dormi mai mult si mai devreme seara decat de obicei, te calmeaza, odihna e necesara.

Georgiana Iordan
a raspuns acum 6 ani

Incerc! Fac tot posibilul chiar daca gandurile par inevitabile! Multumesc pentru raspuns, pentru mine, conteaza.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/