Cauta

Ce sanse poate avea copilul meu de a se naste sanatos daca am luat antibiotice pentru dantura in primele 3 saptamani de sarcina?

domnica a intrebat pe 30.11.2011

Sunt insarcinata in 2 luni s in urma cu o luna si ceva am extras o masea de minte dupa care am luat antibiotice metranidazol(1 la 8 ore)si un altul pe care nu am bagat de seama cum se chema pentru ca nu stiam ca eram insarcinata (1 la 12 ore). Trebuie sa precizez ca am facut si o radiografie pt dinte. Eu si sotul meu vrem sa pastram copilul, ce sanse sunt ca el sa fie sanatos? Va multumesc.

3 raspunsuri

dr.Epuran.Silviu
a raspuns acum 8 ani

Administrarea Metronidazolului in timpul sarcinii nu determina efecte teratogene sau fetotoxice, asa incat sansele ca viitorul copil sa fie sanatos sunt foarte mari (bineinteles numai daca si cel de-al doilea antibiotic pe care l-ati administrat nu face parte din grupul antibioticelor contraindicate in sarcina).

mami_fericita
a raspuns acum 8 ani

Nasa mea a luat antibiotic la recomandarea medicului in luna a 2 luna de sarcina si acum are un baietel de 3 ani perfect sanatos.

alinaflory
a raspuns acum 8 ani

Eu am luat antibiotice in sarcina de 2 ori la recomandarea medicului o data in luna a 4-a pentru o infectie cu e coli si in ultima luna pentru un streptococ b. Am luat ampicilina 500 1 la 6 ore prima data si a doua oara 2 la 8 ore si bebe s-a nascut sanatos. Acum are 3 luni si este ok.

Vezi intrebari din: