Cauta

Cate saptamani am pana la urma?

roxanabucur a intrebat pe 16.04.2013

Am fost la primul eco la privat cand aveam deja 4 luni si jumatate de sarcina dupa calculele mele( ultima mestruatie am avut-o pe 8 septembrie, nu imi venea regulat doar ca in ultimele trei luni mi-a venit doar pe data de 8 a fiecarei luni) si acolo mi-a zis ca am trei luni si jumatate, nu 4 si jumatate cum credeam eu.

Apoi am fost la doctor in spital la o alta eco si aici mi-a spus ca se calculeaza dupa data de 8 septembrie cand mi-a venit ultima data nu cum a zis acel medic la privat.

Problema e ca nu mai inteleg nimic. Daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare pentru ca sunt foarte nelamurita.

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Ecografia este mai precisa in calcularea varstei sarcinii. Mai ales ecografia din primul trimestru de sarcina (pana la 14 saptamani).


Este important sa lamuriti clar aceasta problema cu medicul care va urmareste sarcina si care va poate ajuta cel mai bine.

littleprincess
a raspuns acum 7 ani

Sarcina se calculeaza in saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii. La ecografia din primul trimestru, se calculeaza de catre medic.

Calcularea sarcinii ecografic este cea mai de incredere metoda prin care se stabileste cu exactitate varsta sarcinii.

Deci, daca prima zi de menstruatie a ultimului tau CM, a fost pe data de 8 septembrie 2012, atunci ai 31 de saptamani de sarcina.
Varsta sarcinii se calculeaza in saptamani, nu in luni.

roxanabucur
a raspuns acum 7 ani

Eu sunt in Spania si aici nu mergi tot timpul la medic e altcineva care se ocupa de tine pe parcursul sarcinii si aceasta persoana te trimite la analize, eco si toate cele. Si tinand cont ca se calculeaza dupa ultima menstruatie ea e de acord cu doctorul de la privat care mi-a zis ca normal, acum am 27 de saptamani de sarcina, cand ar trebuie sa fie de acord cu calculul in urma menstruatiei si calculul doctorului care ma trimis ea, adica 31 de saptamani. Din acest motiv nu mai inteleg nimic. Multumesc oricum.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/