Cauta

Cat cantareste un bebelus la 24 saptamani de sarcina si din ce cauza este mai mic, decat trebuie la aceste saptamani?

mika87 a intrebat pe 20.01.2013

Sunt insarcinata in 23 saptamani, iar la ultima ecografie doctorul mi-a spus ca bebelusul cantareste 560g si ca este un pic mai mic decat trebuie si as vrea si eu sa stiu din ce cauza poate fi sub greutate si ce anume se poate face ca sa recupereze. Astept raspunsurile voastre. Multumesc.

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Cresterea bebelusului se urmareste in dinamica - adica de la o ecografie la alta. Ecografia estimeaza doar greutatea nu este un cantar. Cea mai frecventa cauza a situatiei in care sunteti dvs este datarea incorecta a sarcinii. Daca aveti o ecografie din primul trimestru si varsta bebelusului calculata ecografic corespunde cu varsta gestationala calculata dupa ultima menstruatiei, atunci sarcina este datata corect. Daca insa menstruatiile nu erau regulate inainte de sarcina, atunci varsta sarcinii trebuie calculata tinand cont de ecografie. In unele situatii, bebelusii pot avea probleme si pot ramane in urma cu cresterea. Aceste situatii apar dupa 20 de saptamani si medicul dvs in mod sigur urmareste daca exista vreo problema, va cheama mai des la consultatii sau va propune analize suplimentare. Nu ezitati sa intrebati intotdeauna, daca aveti nelamuriri. Va doresc succes cu sarcina.

gabriella07
a raspuns acum 7 ani

Buna! Eu zic sa stai linistita, si fetita mea avea la 23 de saptamani si 3 zile, 570 grame si am nascut-o de 2800 gr. De acum incolo, va pune mai bine, sa fie sanatoasa, de crescut creste si afara. Sarcina usoara.

mika87
a raspuns acum 7 ani

Multumesc mult, Gabriella07, sincer m-ai linistit acum. Am crezut ca poate e din vina mea ca e mai mica poate nu fac ceea ce trebuie sau poate nu mananc ce trebuie, dar acum sunt mai linistita. Mersi mult.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/