Cauta

Antinevralgicul la inceputul sarcinii.

Minnie88 a intrebat pe 08.01.2013

Sunt insarcinata in aproximativ 5 saptamani, ultima menstra a fost pe 5 decembrie. Saptamana trecuta la ecograf s-a vazut uterul ingrosat si un punctulet de aprox 2 mm. Mi-a zis sa revin peste 2 saptamani pentru confirmare. Problema mea este urmatoarea: cam la 9-10 zile de la conceptie am luat 2 pastile de antinevralgic (1 pastila in ziua 9 si 1 pastila in ziua 10). Care sunt sansele ca aceste pastile sa fi afectat sarcina? Si care sunt defectele/problemele care ar putea aparea? Reprezinta o recomandare pentru intrerupere de sarcina? Ar fi ceva vizibil ecografic sau prin teste? Sunt foarte foarte ingrijorata si ma gandesc numai la faptul ca sarcina ar putea fi afectata. Stiu ca aspirina este un medicament teratogen. Multumesc foarte mult.

3 raspunsuri

cristinag
a raspuns acum 7 ani

La inceputul sarcinii exista o perioada in care orice medicament ai lua nu se intampla nimic, asa ca eu zic sa stai linistita, dar cere sfatul si medicului ginecolog. Eu am luat la inceputul sarcinii medicamente mult mai puternice nestiind ca sunt gravida si a fost totul ok.

Minnie88
a raspuns acum 7 ani

Cristina, ce anume ai luat? Merci mult.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Cum au spus si Cristinag mai mult ca sigur nu ti-a afectat sarcina. Poti sa vorbesti cu ginecologul. Eu am luat fara sa stiu ca sunt gravida ACC (cam 5 zile) si Theraflu (1 plic). Eram cam in saptamana a 3-a. Specialistul iti va recomanda ce investigatii sa faci.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/