Cauta

Am un ciclu foarte neregulat, ultimul fiind in noiembrie. In data de 13 martie la echo mi-a iesit ca am 8 saptamani de sarcina. Cand am ramas?

wiona a intrebat pe 31.07.2012

8 raspunsuri

mamialessia
a raspuns acum 8 ani

Daca zici ca pe 13 martie aveai 8 saptamani, inseamna ca ai ramas insarcinata la data de 24 ianuarie.

wiona
a raspuns acum 8 ani

Va rog imi spuneti cum ati calculat? Multumesc.

mamialessia
a raspuns acum 8 ani

Pai de pe 13 martie scade cate o saptamana pana ajungi la saptamana 1. Acum trebuie sa ai 24 saptamani si 2 zile.

wiona
a raspuns acum 8 ani

Eu acum sunt in saptamana 29 nu mai inteleg nimic, eram in saptamana 22 pe data de 13 iunie.

mamialessia
a raspuns acum 8 ani

Oricum la sfarsitul lu ianuarie ai ramas. Sa fii pregatita in octombrie ca atunci vine bebele. Sa ai o sarcina usoara.

mamialessia
a raspuns acum 8 ani

http://www.copilul.ro/calculatoare/calculator-sarcina.html Intra aici si vezi ce raspuns iti da. Sa imi spui si mie.

wiona
a raspuns acum 8 ani

Multumesc, dar eu nu am ce date concrete sa introduc in acel calculator, pentru ca ciclu meu e neregulat, daca as fi ramas chiar la sfarsitul lui ianuarie, pe 13 martie sarcina mea ar fi in jur de 6 saptamani 9, 4 saptamani din februarie + 2 saptamani din martie, dar masuratorile - CRL, etc- de la echo imi arata o sarcina mai mare - 8 saptamani. E cineva care ma poate lamuri cat de cat? Va multumesc!

daniela37
a raspuns acum 8 ani

wiona, am urmarit si eu intrebarile tale si raspunsurile marieialessia si vreau sa iti spun ca ea are dreptate. Sarcina ta avea 8 saptamani pe data de 13 martie in urma masuratorilor, ceea ce inseamna ca ai ramas insarcinata la sfarsitul lui ianuarie, pe 25-26 aproximativ. Atunci cel putina a avut loc ovulatia. Saptamanile de sarcina nu coincid cu perioada de la ovulatie pana in momentul actual, cum socotesti tu. Ele se calculeaza de la data ultimei menstruatii, in conditii normale. Ma rog, inteleg ca la tine nu este cazul, dar sigur ovulatia si conceptia au avut loc atunci. Si datele se verifica in continuare pentru ca da, daca conceptia a avut loc la sfarsitul lui ianuarie si acum, la sfarsitul lui iulie ai intrat in saptamana 29 de sarcina. Numarul de saptamani nu este egal cu numarul de luni pentru ca se calculeaz diferit: saptamanile se calculeaza de la data ultimei menstruatii, iar lunile de la data conceptiei. Astfel, vei naste la sfarsitul lui octombrie, 25-26, exact la 9 luni de la data conceptiei. Sanatate multa si sarcina usoara!

Vezi intrebari din: