Cauta

Am nevoie de medicatie pentru sustinerea sarcinii, daca am avut avort spontan in trecut?

Fulop Anna a intrebat pe 04.02.2014

Buna ziua,

numele meu este Fulop Anna, am 27 ani si sunt insarcinata in 8 saptamani. Pe de o parte sunt foarte fericita pentru ca ne-am dorit un bebe foarte mult, pe de alta parte este insa teama de a nu pierde sarcina.

In urma cu 3 ani am avut un avort spontan, la care nu mi-au putut spune cauza. Acum am un polip cervical (la Papanicolau negativ) si un chist pe ovarul stang - in urma cu o luna inainte de a ramane insarcinata am facut testul Papanicolau si totul era ok - nici chist si nici polip nu aveam.

Acum am simptome foarte ciudate: ma doare pe sub burta mai tot timpul, am o scurgere urata si in cantitate mare (de la polip e rozaliu) si urinez foarte des.

Am fost la consult ginecologic la aproape 6 saptamani de sarcina si am facut si un set de analize - totul pare ok, nu am nici macar infectie urinara.

Ce mi se pare ciudat este ca dl doctor nu mi-a prescris nimic pentru sustinerea sarcinii avand in vedere avortul spontan din trecut - la prima sarcina mi s-a prescris Dupfaston, acid folic si Vitamina E (de alt doctor).

Am apelat la acest domn doctor ginecolog pentru ca are o reputatie buna si este foarte laudat. Trebuie sa revin la control peste 2 saptamani si mi-e frica sa nu se intample ceva intre timp. Dumneavoastra ce parere aveti?

As avea nevoie de medicatie pentru sustinerea sarcinii? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

2 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna seara,
Dna Svetlana v-as sugera sa incetati a mai da indicatii in necunostinta de cauza.

In legatura cu problema dvs - ar fi necesar sa faceti un examen de secretie vaginala - poate fi o infectie.

Scurgerea rozalie poate fi o sangerare mica, caz in care se recomanda administrare de progestativ (duphaston, utrogestan, etc).

Acid folic este necesar sa luati pana la 12 saptamani. Faptul ca ati avut un avort spontan in antecedente nu influenteaza sarcina.

Svetlana
a raspuns acum 6 ani

Faptul ca analizele au aratat ca nu este o infectie urinara e bine. Ca urinati des poate fi de la uterul marit. Mi se pare straniu ca nu luati acid folic ca e obligatoriu pana la 12 saptamani. In cazul dat e bine de administrat si vit. E. Dureri slabe sunt acceptate, uterul isi mareste volumul. Si daca la un control eccografic sau ginecologic nu a aratat uterul in tonus si colul uterin lung si inchis nu e cazul de un tratament. Important de redus la minim orice efort fizic. Succese!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/