Cauta

Am 30 de saptamani de sarcina si tocmai am aflat ca fetita mea nu s-a intors si are si cordonul ombilical dat dupa gat.

andra a intrebat pe 04.12.2012

Am 30 de saptamani de sarcina si tocmai am aflat ca fetita mea nu s-a intors si are si cordonul ombilical dat dupa gat. E grav? Care sunt riscurile? Multumesc.

2 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Eu am facut cursul de puericultura. Doamna Lili, care este moasa de profesie, ne-a explicat ca cordonul ombilical este destul de gros si destul de greu de "indoit" astfel ca sunt putine sanse ca copilul sa se sugrume in uter sau sa fie privat de nutrientii care ii vin pe aceasta cale. Pe vremuri, probalil ca si acum, se nastea si pe cale naturala, dar acum nu prea mai risca doctorii.
Copilul mai are timp sa se intoarca in pozitie "regulamentara" pentru o nastere naturala. Probabil ca ti-ai propus ca nasterea sa decurga intr-un fel, se poate ca situatia faptica sa nu permita acest lucru. Nu are rost sa te necajesti, accepta situatia asa cum e. Eu am aflat joi (21.06) ca copilul este intr-o pozitie ce nu permite nasterea naturala, m-au si programat la cezariana pe miercuri, dar am nascut vineri (22.06).Vai si ce am mai plans joi si ce m-am mai necajit, vineri eram impacata ca o sa nasc cu cezariana miercuri si totusi copilul a hotarat ca vrea vineri.
Indiferent de modul in care vei naste, te sfatuiesc sa alaptezi copilul minim 6 luni. Cam inainte cu o luna de nastere sa te dai cu Garmastan pe sfarcuri, ca sa nu fie pentru tine dureroasa alaptarea.

andra
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru raspuns, m-am linistit. Temerea mea cea mai mare era sa nu pateasca bebe ceva din cauza cordonului. Nu conteaza daca nasterea este naturala sau prin cezariana. Bebe e pe primul loc. Multumesc inca odata. Sarbatori fericite!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/