Cauta

Am 22 saptamani de sarcina si tocmai am primit rezultatul pozitiv la rubeola.

Constantin R a intrebat pe 02.03.2012

Am 22 saptamani de sarcina si tocmai am primit rezultatul pozitiv la rubeola. As vrea sa stiu daca exista o metoda in care sa vedem daca bebelusu este afectat. Va rog ajutati-ma. Uni doctorii sunt de parere ca nu mai este niciun risc la varsta asta de sarcina, iar altii spun ca trebuie sa fac avort. Nu stiu ce sa fac. Multumesc!

5 raspunsuri

gabriella07
a raspuns acum 8 ani

Ti-a iesit la igg pozitiv sau la igm pozitv care dintre ele? Eu stiu ca daca iese la igm pozitiv nu afecteaza fatul, eu zic sa ai incredere in medicul tau. Iti doresc multa sanatate, si sarcina usoara.

croxy
a raspuns acum 8 ani

Am repetat azi analiza si din pacate s-a confirmat a fi rubeola.
Rezultatul este IgG 73 SI IgM 3.29.
Nu stiu cat ar putea sa fie de grav, tot astazi am fost cu rezultatul la spital si mi-au spus sa revin peste o saptamana deoarece sunt inca in perioada de contaminare.
Saptamana viitoare voi fi vazut de specialisti, ecografi si se va interesa D-na doctor si de o analiza care am inteles ca se numeste "cordocenteza"(se extrage sange din cordonul ombilical pentru a determina daca fatul este contaminat ).
Sunt disperata, nu vreau sa-mi omor copilul, s-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

georgiana
a raspuns acum 8 ani

Croxy,ce s-a mai intamplat cu bebe?Ai primit rezultatele la analize? In mod normal copilul ar fi fost afectat doar daca ai fi facut rubeola in primul trimestru de sarcina (primele 10 saptamani), pentru ca atunci se devolta organele si exista riscul de malformatii fetale multiple. Daca nu s-au observat malformatii la examenul echografic pana acum, riscul sa dezvolte ceva la aceasta varsta consider ca este foarte scazut. Sper ca bebe este bine si ca nu a fost afectat.

croxy
a raspuns acum 8 ani

Buna Georgiana, nu am facut cordocenteza deoarece era foarte riscant, puteam pierde copilul / dupa ce mi-au explicat care sunt riscurile am refuzat si doctora ginecolog a fost de acord cu mine. In fine, in principiu copilul, nu va avea malformatii la organe pentru ca asa cum spunei si tu era deja dezvoltat la 22 saptamani, dar doctora mi-a spus ca totusi exista riscuri, cum are fi sa fie afectat auzul, vazul sau retard mintal ceea ce aceste lucruri nu se pot depista la ecograf. Acum am 30 saptamani si copilul a crescut, are aprox 1.500 kg si la ecograf este foarte bine, pana la nastere nimeni nu imi poate spune sigur daca va avea copilul ceva.

croxy
a raspuns acum 8 ani

Buna, am revenit in speranta ca voi ajuta si alte mamici (sau cel putin incuraja) care trec prin ce am trecut eu. Acum pot spune ca m-am linistit, am nascut acum o luna si jumatate si este ok bebe. Tocmai ce am fost la doctor deoarece mi-au dat o serie de teste sa ii fac, si este sanatoasa bebelusa si frumoasa. Nu stiu daca am avut noroc sau a contribuit Doamne Doamne la asta important este ca s-a terminat totul cu bine. Va pup si multa sanatate!

Vezi intrebari din:
Modifică Setările