Cauta

Ag HBs pozitiv, viremie nedetectabila in primul trimestru de sarcina. Cate sanse sunt sa transmit virusul si la copil? Mi se va permite sa-l alaptez?

alina a intrebat pe 19.03.2014

Buna ziua, am virusul hepatitei b prezent in sange, iar incarcatura virala a iesit nedetectabila in saptamana 11 de sarcina. Mi s-a spus atunci ca totul e in regula. In prezent, am 33 saptamani de sarcina, si de la 27 de saptamani stau in repaus la pat din cauza colului scurtat prematur.

Mi s-a spus ca e nevoie sa refac viremia pentru ca in functie de valoarea ei voi fi sau nu lasata sa alaptez, iar copilul va trebui vaccinat cu imunoglobulina numita Hepatect pe care sunt nevoita sa o procur eu.

Va rog frumos sa ma indrumati cu mai multe informatii despre pasii care trebuie urmati in continuare, care sunt riscurile reale pentru copil si ce pot face eu?

Doamna dr care ma urmareste sustine ca nu stie mai multe decat mi-a spus deja si nici nu ma indruma macar unde sa ma informez. Va multumesc anticipat!

1 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua,

Atat timp cat viremia este nedetectabila riscul de transmitere catre copil este minim. Daca urmati protocolul recomandat compus din administrare hepatect si vaccin vhb la copil riscul este aproape de zero.

Alaptarea este bineinteles permisa. Transmiteea catre fat nu este influentata de modul de nastere (vaginala sau cezariana).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/