Cauta

Administrarea Utogestanului in al 2-lea trimestru de sarcina, nu deschide uterul? E adevarat?

Burlacu Olaga a intrebat pe 31.12.2013

Buna ziua. Utogestan 1 capsula de 2 ori zi la 24 saptamani de sarcina pentru uter incordat. Am inteles ca daca iei in al 2-lea si al 3-lea trimestru nu se deschide uterul. E adevarat?

3 raspunsuri

roxyb
a raspuns acum 6 ani

Utrogestan (adica progesteron) se recomanda pentru mentinerea sarcinii sa nu se rupa ligamentele (sa le intareasca) si cred ca te-ai referit sa nu se deschida colul, nu uterul.

Si eu am luat utrogestan pana la 32 saptamani pentru mentinere pentru ca eram in pericol de avort spontan si aveam contractii.

Burlacu Olga
a raspuns acum 6 ani

roxyb, multumesc scumpa pentru raspuns, dar ai nascut prin cezariana sau natural, ma intereseaza cum ai dat nastere, ai avut ceva complicatii sau nu caci, am inteles ca travaliul e mai lung si colul uterin se deschide mai greu din cauza ca primesti mai mult de 18 saptamani Utrogestan.

roxyb
a raspuns acum 6 ani

Eu am nascut de trei ori natural. La ultima nastere colul s-a deschis mai greu pentru ca am luat mult timp utrogestan si nu aveam dilatatie (de obicei ti se face o injectie cu oxitocina daca ai macar dilatatie 2).

Travaliul a fost declansat cu perfuzie si nu a durat decat o ora, dar durerile au fost mult mai mari decat in mod obisnuit.

La nicio nastere nu am avut complicatii, mi-am revenit repede. Daca esti la prima nastere travaliul va fi mai lung pentru ca organismului ii trebuie mai mult timp sa se pregateasca pentru nastere. Nu te teme, va fi bine, mai ales daca mergi regulat la medic.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/