Cauta

Fibromul se poate forma din nou?

andreea a intrebat pe 02.04.2014

In 2011 mi-a fost descoperit un fibrom de 11 cm. Aveam 28 ani (nu mi-au spus de ce s-a format, mai ales ca nu facusem avorturi, duc o viata curata din punct de vedere sexual).

Inainte de face operatia clasica (sa taie) au incercat de 2 ori sa-l scoata prin metoda - tip chiuretaj (nu stiu cum se numeste, eu traiesc in Italia, iar aici ii spune "isteroscopie",nu stiu termenul in lb romana pentru acest tip de interventie), dar pentru ca era prea mare nu au reusit. Am trecut cu bine prin toate cele 3 operatii, iar pe 12/12/2012 am nascut prin cezariana,un baietel sanatos.

De vreo 3 luni, ciclul a inceput sa devina cam ciudat, cu cateva zile inainte am scurgeri maro sau rosii, dar putin, pentru ca apoi sa se opreasca si sa imi vina ciclul dupa o zi sau doua. Stiu ca trebuie sa merg la medic, dar situatia financiara nu imi permite, e foarte greu cu un copil mic si doar un singur salariu.

Pot fi probleme hormonale? (cum sotul meu munceste in deplasare, nu am mai avut relatii intime de mai bine de 4 luni). Sau fibromul poate reaparea? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Va multumesc!

2 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Fibromul de 11 cm daca nu a fost scos (putin probabil prin histeroscopie) sau la cezariana (iarasi putin probabil - in timpul operatiei cezariene nu se recomanda efectuarea altei operatii) poate sa va puna diverse probleme in functie de localizare.

Daca nu sangerati intre menstruatii si daca menstruatiile nu devin mai abundente, nu sunt motive de ingrijorare. Faptul ca menstra s-a oprit 2 zile si spoi a reaparut poate fi un eveniment izolat. Numai bine!

andreea
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc pentru raspuns! E putin probabil ca fibromul sa nu fi fost scos tot, am facut apoi alte analize, ecografii, era totul bine, desi medicii au spus ca e posibil, in timp sa se formeze iar, de aceea m-am ingrijorat.

Intr-adevar, simptomele erau cele mentionate de dvs mai sus, cand aveam fibromul.

Speram sa fie totul bine! Va multumesc inca o data!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/