Cauta

De cateva zile am dureri de masea de minte, nu are loc sa iasa si o iesit doar un colt.

LOREDANA a intrebat pe 02.08.2014

De cateva zile am dureri de masea de minte, nu are loc sa iasa si o iesit doar un colt, mi s-a cariat si astazi am fost la dentist si mi-a spus ca trebuie operatie ca sa il scot. Nu-i nimic nelamurit in privint asta pentru ca asa o sa fac, adica operatia, dar cineva mi-a spus ca ar fi auzit ca ar avea legatura cu ochii. Cineva care si-a facut operatie de masea de minte a orbit. Poate sa aiba legatura cu maselele de minte sau eventual sa se intample altceva de la o masea de minte scoasa? Specific ca am 25 de ani si am bebelus de 4 luni. Poate operatia sa il afecteze cumva sau anestezia care trebuie facuta? Multumesc mult de ajutor.

3 raspunsuri

nicoleta_v
a raspuns acum 6 ani

Salut! Si eu mi-am scos maseaua de minte pentru ca ma durea foarte tare cand crestea, din pacate mai imi da una acum, cel mai probabil va sfarsi ca si prima.

Ideea e urmatoarea: maseaua de minte e cam, inutila, nu te ajuta la mestecat nici nu poti face punte pe ea (adica sa o introduci intr-o lucrare dentara de trei dinti), asa ca cel mai bine este sa o scoti.

Interventia chirurgicala se face cu anestezie locala, dureaza cateva zeci de minute si poti pleca acasa imediat, eu una nu am auzit de cazuri extreme ca cel descris de tine. Eu nu am orbit, nu am avut niciun fel de efecte secundare decat o mica jena timp de cateva zile.

Operatia nu are cum sa-l afecteze pe micutul tau si aici iarasi vin cu un exemplu personal, mi-am tratat si eu o masea pe cand alaptam, dr. mi-a spus atunci ca anestezia nu afecteaza lactatia (e anestezie locala, doza este foarte mica, etc).

Oricum, vorbeste cu medicul care-ti va face extractia pentru a fi sigura. Curaj!

LOREDANA
a raspuns acum 6 ani

Multumesc mult de incurajare. As vrea sa imi spui ce calmante ai folosit daca alaptai? Eu iau de 4 zile Nurofen 200mg si ii cand durerea apare si la interval de 4-5 ore si iau cand chiar nu mai rezist si am vazut pe prospect ca nu ii indicata daca alaptez.

La operatie is programata de azi intr-o saptamana si nu am fost decat la urgenta dentara si nu mi-a spus nimic sigur daca am puroi sau ce calmant sa iau, si ma gandesc ca nu ii bine ca sunt constienta ca tot trece prin lapte. Mutumesc mult.

nicoleta_v
a raspuns acum 6 ani

Extractia am facut-o inainte de a ramane insarcinata, iar cand alaptam doar am tratat un dinte. Nu am avut dureri si deci nu a fost nevoie de calmante. Intreaba la farmacie de niste calmante compatibile cu alaptarea, in cazul tau, ar fi nevoie de o radiografie, teoretic, dr. nu ar trebui sa opereze daca nu are o radiografie pe dintele in cauza.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/