Cauta

Sotia mea a nascut miercuri si ieri s-a muls si a iesit colostru. A fost la bebe si a dat san, dar nu stie daca a curs ceva. Ce trebuie sa faca ea?

DUMITRU OLIVIA a intrebat pe 25.05.2013

Ce trebuie sa faca pentru a avea lapte matern?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Daca a nascut in urma cu cateva zile inseamna ca este inca in unitatea sanitara si trebuie sa insiste si sa ceara toate sfaturile privind alimentatia nou nascutului.

Personalul sanitar are obligatia sa va arate si sa va ajute ajute atat privind pozitia copilului in bratele mamei cat si modul cum sa sustina mamelonul in gura copilului spre a nu-i obstrua narinele si ii ingreuneaza respiratia (atunci el elibereaza sanul si ramane flamand).

Igiena mamelonului trebuie intretinuta permanent. Pana ajunge acest raspuns, sunt sigur ca mama a fost deja instruita de catre personalul medical al sectiei unde a nascut.

Felicitari pentru bebelele care s-a nascut si sanatate!

niko
a raspuns acum 7 ani

Trebuie sa ataseze corect copilul la san, sa prinda mamelonul bine. Copilul trebuie pus cat mai des la san ori de cate ori cere si la 2 ore daca vrea. Cu cat stimuleaza mai mult sanul cu atat va avea mai mult lapte. Primele 2 luni sunt importante, pana se regleaza secretia de lapte. Copilul tb. incurajat sa goleasca sanul cat mai bine pentru a prelua laptele de sfarsit care il ajuta sa cresca in greutate, si abia apoi se pune si la celalalt daca mai vrea, daca nu trebuie muls cu mana sau pompa (doar o perioada). Sub nicio forma nu se da completare cu lapte praf.
Mamica trebuie sa se odihneasca, sa se hidrateze bine, sa fie linistita si totul va fii bine. De retinut: fiecare mama are laptele ideal pentru copilul saum, nu exista lapte slab sau nu am lapte destul, doar lipsa de informare. La fel am fost si eu cu primul copil, dar am citit mult despre alaptare si am reusit sa alaptez pana aproape la 2 ani. aca copilul este pus la san de cate ori cere nu vor fii probleme. Daca mai intampinati probleme va ajut, cu drag. Multa sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/