Cauta

Probleme neurologice la nou-nascut

marius a intrebat pe 23.05.2017

Buna ziua!

Cum as putea sa aflu daca copilul meu are probleme neurologice? Are doar 2 zile...

Sunt un tata de fetita abia nascuta prin cezariana ieri dimineata, la 04:15. Specific ca multumim bunului Dumnezeu ca in toata perioada sarcinii nu a existat nicio problema! Duminica seara ne pregateam sa ne culcam, era 23:30, iar pe la ora 00:15 sotia a venit repede si mi-a zis sa ne imbracam ca are contractii. Le avea destul de des, la ora 00:30 eram deja la maternitate. Undeva la maxin 00:45 a urcat la etajul unde se nasc copilasii.

O asistenta vine la ora 01:30 si ne spune ca totul este in regula. Are dilatatie de 8 cm si va naste cel mult in o ora si jumatate. Abia la ora 4:15 a nascut. Venise asistenta si ne spuse ca nasterea a avut mici probleme. Fetita a stat o ora si jumatate aproape sa iasa. Sotia nu mai avea putere si toata lumea o acuza sa impinga zicand "Haide fata, ce faci? Vrei sa pierzi copilul? Vrei sa il vezi mort?". Doua asistente efectiv apasau pe burtica dinspre piept in jos ca sa iasa fetita. Vazand ca se chinuie si nu mai are putere, i-au facut cezariana, fetita nascandu-se la 04:15. Toata lumea a acuzat-o in loc sa ii fie alaturi. Este terminata si se invinovateste tot timpul. Nu mai stiu cum sa o fac sa isi revina.

Fetita este de ieri la incubator in stare mai putin buna. I s-a dat nota Apgar de 3, dar doctorii mi-au zis ca totul decurge bine, dar sa lasam timpul sa treaca inspre favoarea ei. Acum, dupa o zi jumatate, doctorii mi-au spus ca are probleme neurologice. Ce pot face? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Nu trebuie sa va alarmati, mama trebuie incurajata pentru a se reechilibra psihic dupa efortul si travaliul prelungit al nasterii. Iar evolutia nou-nascutei (care intr-adevar are nevoie sa ramana in incubator), se va observa pe masura ce creste in greutate si se dezvolta neuro-psihic. Va trebui sa ramana sub supravegherea medicului pediatru de la nou-nascuti, care va va informa asupra evolutiei, natural tinand cont si de varsta, greutatea si evolutia indicelui APGAR pe care l-a avut la nastere.

Despre problemele neuro-psihice, daca nu au fost prezente imediat dupa nastere, numai pe masura cresterii si dezvoltarii pot fi observate (intr- adevar, medicul avand dreptate). Sanatate!

ilie marius ioan
a raspuns acum 3 ani

In aceasta seara a fost vizitata sotia mea de catre medicul care trebuia sa asiste la nastere. A zis ca fata e din e din ce mai bine, dar s-ar putea sa aiba probleme sau nu pe viitor. Ce ma sfatuiti? Va multumesc! Mentionez ca azi a papat laptele de la mama, dar este la fel in incubator. Alti copii nascuti prematur, chiar mai mici decat a noastra, nu mai au acel capac deasupra incubatorului. Va rog ajutati-ma. Unde as putea sa ma duc sa ii fie bine? Va multumesc!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/