Cauta

De dimineata, am observat sange in jurul buricului la bebe.

Olteanu elena a intrebat pe 08.09.2015

Numele meu este Corina. Am un baietel de 8 zile. De dimineata, am observat sange in jurul buricului. Cand l-am schimbat la vreo cateva ore am vazut si pe hainuta sange. Este ceva grav. Imi este teama. Va rog sa ma ajutati.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Nu este o problema deosebita, desprinderea pansamentului de deasupra bontului ombilical si care uneori prezinta pete sau chiar cheag de sange ori chiar putina crusta.

Mentineti igiena locala, stergeti zona din jur, cu alcool medicinal, iar pe plaga bontului ombilical aplicati fie pudra fie inguent cu neomicina - BANEOCIN de la farmacie.

Anuntati fie medicul fie asistenta medicala sa vina sa vada bebele.

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Nu, nu este nicio problema, se mai intampla sa sangereze dar nu e o problema mare.

Cel mai bine este sa-l vada un dr., insa pana atunci incearca sa pastrezi locul uscat, sa aiba aer ca sa se usuce mai repede rana, eventual ii pui niste balneocin pudra sa absoarba rana acolo.

Insa linisteste-te, si eu cu copilul meu am patit la fe, de mai ca am lesinat pe loc, i se daduse la o parte toata coaja de pe buric, cu sange, cu lichidul ala galbui.

In fine, panica maxima a fost, in 20 min asistenta a fost la mine acasa, la noi aici se da cu alcool in jur sa fim siguri ca nu ajunge vreun microb acolo.

Sa cresteti mari!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/