Cauta

Cea mai buna varianta?

George Scurtu a intrebat pe 19.06.2015

Mama unui nou-nascut (o luna, maxim doua) trebuie sa faca o calatorie dintr-o tara intr-alta (chestiuni juridice, nu de placere). Care ar fi cea mai buna varianta?

1. Sa ia copilul cu ea? Calatoria implica schimbarea a doua avioane plus un segment cu masina, in total cam 14 ore dus, dupa cateva zile fiind si intoarcerea cam in aceleasi conditii. Va merge si tatal cu ei.

2. Sa il lase in grija tatalui pe perioada cat va lipsi de langa copil, adica intre 48 si 72 de ore? In aceasta situatie nou-nascutul fiind hranit cu lapte praf, evident.

Care ar fi cea mai putin traumatizanta varianta pentru copil?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

In primul rand bebele trebuie sa aiba o fisa medicala cu dovada sanatos si nascut la termen (nu prematur) eliberata de catre medicul pediatru.

In general, bebelusul poate zbura cu avionul
( impreuna cu mama care-l alapteaza ) fara nicio problema dupa varsta de 1 luna de la nastere.

Este bine ca atat in timpul decolarii cat si al aterizarii bebele sa fie pus la san, daca doarme nu trebuie trezit.

La fel si cel alimentat artificial.

Faptul ca merge si sotul dvs este foarte bine deoarece, intotdeauna exista si situatii neprevazute, inclusiv problemele juridice pentru care trebuie sa calatoriti.

Daca bebe are deja o alimentatie artificiala
( alimentat cu lapte praf ) ar fi mai buna varianta de a ramane in grija tatalui acasa pe timpul acesta de 3-4 zile, pana mama se intoarce din calatorie.

Hotararea trebuie sa o luati impreuna cu medicul de familie tinand cont de situatia familiala si problemele pe care le aveti si pe de alta parte ca in ziua de astazi bebelusii calatoresc in bratele si la sanul mamei chiar si dupa nastere, fara probleme,chiar si in perioade de concedii. Varsta bebelui dvs permite!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/