Cauta

Se poate naste normal, la 2 ani dupa operatie de cezariana?

cristina a intrebat pe 03.02.2013

In urma cu 2 ani am nascut prin cezariana. D-na dr. a recomandat cezariana pe motiv ca am uterul retrovers, copilul arata la eco ca ar fi avut 2,400kg si lichidul era in cantitate mai mica decat ar fi trebuit in mod normal. Copilul la nastere a avut 2,750kg.
Ideea este ca la noi in tara daca prima operatie este cezariana se merge numai pe cezariana in continuare, fata de alte tari unde dupa cezariana se poate naste si normal dak nu sunt probleme. Credeti ca la 2 ani dupa cezariana pot lua in calcul o nastere normala daca totul decurge bine pana la sfarsit?

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Este decizia dvs, dar trebuie sa o luati fiind cat mai bineinformata. Un uter dupa operatia cezariana este un uter cu o cicatrice unde tesutul nu mai este normal, ci fibros (ca la o taiatura adanca pe piele, ramane o cicatrice). In zona de cicatrice exista posibilitatea ca in timpul travaliului si uneori si inainte peretele sa fie slabit si sa se rupa ceea ce poate pune in pericol atat viata dvs cat si a copilului. Riscul e mai mare cand au trecut mai putin ani de la operatie, 2 in cazul dvs.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/