Cauta

Contractii fara dureri intense (asemanatoare cu cele de la menstruatie) in saptamana 41. Se impune declansarea nasterii sau cezariana in acest caz?

Boscornea Andreea a intrebat pe 04.03.2014

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 40 sau 41 de saptamani. Spun 40 sau 41 de saptamani deoarece nici medicul nu mai poate spune exact care e termenul.

De mai bine de 3 saptamani am contractii si dureri ca la menstruatie. In unele zile a aparut si o secretie maronie/rozalie si contractii la 10 - 5 min, dar fara ca durerile sa se intensifice.

La sfatul medicului am luat 1g de calciu si apoi ulei de ricin pentru provocarea nasterii, dar fara rezultat.

Cat ar trebuii sa mai astept?

Ma gandesc sa solicit provocarea nasterii. Ce ma sfatuiti?

1 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. Este important de stiut exact varsta sarcinii. Aceasta se poate aprecia dupa data ultimei menstruatii si dupa prima ecografie efectuata in sarcina.

Daca sarcina are peste 41 saptamani este indicata o monitorizare atenta a fatului si a cantitatii de lichid amniotic de aceea medicul va poate solicita internarea in spital.

Daca varsta sarcinii este 40 saptamani ceea ce simtiti dvs pot fi contractii care prevestesc travaliul.

Va sfatuiesc sa uitati de tratamente gen 1g calciu si ulei de ricin pentru provocarea nasterii intrucat acestea sunt niste fantasmagorii fara corespondenta medicala. Este o greseala aceasta recomandare. Numai bine.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/