Cauta

As vrea sa stiu daca dupa nastere, la 3 luni, chiar daca nu am inca mentruatie, pot ramane insarcinata? Alaptatul nu este exclusiv la san.

ANDRA NICOLESCU a intrebat pe 07.12.2012

Pot ramane insarcinata in urma unui contact sexual neprotejat, la 3 luni de la nastere, chiar daca inca nu am mentruatie? Cat de ok este daca iau Postinor 2, ma protejeaza daca il iau cat mai repede, si cum pot verifica daca sunt sau nu insarcinata, la cat timp imi pot face testul?

1 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Testul de sarcina confirna o eventuala sarcina pe la 10 zile de la intarzierea ciclului menstrual. Nu stiu in ce masura este relevant.
Pe mine ginecologul m-a chemat la consult pentru metoda contraceptiva dupa ce mi-a venit menstruatia. Deci nu cred ca e "foc" in cazul tau. Teoretic ai sanse minime sa ramai insarcinata. Nasa mea de cununie a alaptat pana la 1 an si 4 luni, abia dupa ce nu a mai alaptat i-a venit menstruatia, in aceasta perioada nu a utilizat alte metode contraceptive si nu a ramas gravida. Vorbeste de urgenta cu un ginecolog legat de Postinor 2, s-ar putea sa te deregleze foarte tare hormonal acest medicament. Vorbeste chiar si telefonic cu medicul de familie sau pediatrul copilului. Inca mai ai timp sa mergi la un consult, nu e atat de tarziu din punctul de vedere al orei din zi.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/