Cauta

As vrea sa stiu, daca as putea face a treia cezariana, avand in vedere faptul ca la a doua cezariana, s-a rupt uterul la 34 saptamani.

Mihaela a intrebat pe 14.02.2014

3 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. La ce va referiti cand spuneti ca s-a rupt uterul? Ce s-a intamplat, copilul e bine? In general, este posibila si a 3-a cezariana, dar sarcina trebuie urmarita mai atent in special in trimestrul 3 cand pot aparea complicatii - ruptura, placenta praevia, increta, etc

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Trebuie sarcina urmarita mai indeaproape dupa cum spuneam. Fosta cicatrice de pe uter de la cezariana anterioara se poate "desface" in timpul cresterii uterului din trimestrul 3. Cel mai important este sa ajungeti repede la spital in cazul in care apar contractii.

Mihaela
a raspuns acum 6 ani

Inainte am mai avut o cezariana si medicul mi-a zis ca la a doua s-a rupt prima operatie si apoi a continuat mai mult fiind o ruptura destul de mare.

Copilul (fetita) este bine. A avut 3100 grame la nastere. Dar, ma intreb cat ar putea dura vindecarea unei asemenea rupturi si daca as putea sa mai duc o sarcina pana la final (sa nu se intample la fel).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/