Cauta

Vreau ca fiul meu sa primeasca pensie alimentara de la tatal lui si sa il trec pe numele meu. Am nevoie de sfaturi.

Corina1982 a intrebat pe 24.11.2013

Cat timp am fost impreuna a fost un moment cand mi-a furat din casa 5000 lei noi pentru care mama mea l-a reclamat la politie si de asemenea m-a lovit. Tatal copilului meu locuieste la Constanta si nu face nimic pentru cel mic: nu vine nici sa il plimbe, nici nu rezista mai mult de 3 ore sa stea cu el, pur si simplu nu il intereseaza de soarta lui, iar baiatul (are 5 ani jumate) nu il iubeste. La gradinita s-a ras de numele lui de familie (Botca), iar in unele cazuri s-a inteles Votca in loc si e luat in ras mereu de numele sau. Tatal refuza sa dea in scris ca renunta la copil sau ca e de acord sa il trec pe numele meu, dar nici nu face nimic pentru el. Ultima data cand Alex i-a zis ca nu il intereseaza de el, i-a zis ca este suparat pe el si i-a inchis telefonul a fost ultima lor discutie. De atunci nu a mai dat nici un semn de viata, iar in octombrie si noiembrie nu i-a trimis nici un leu. Cum sa procedez?

3 raspunsuri

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Ai avut vreun proces cu tatal copilului referitor la stabilirea contributiilor banesti (pensie de intretinere)?

Daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens ( prin care s-a stabilit suma lunara ) poti apela la un executor judecatoresc, se va pune poprire pe salariu pt sumele restante.

Daca nu te afli in situatia asta, poti face plangere la politie sau direct actiune civila pentru stabilirea si plata pensiei de intretinere.

Corina1982
a raspuns acum 6 ani

Nu am deschis pana acum niciun proces impotriva lui, am zis sa ne intelegem omeneste pentru ca ba trimitea bani o luna, a doua luna nu mai trimitea si tot asa. Plus ca legal (daca e adevarat ce spune) pe cartea de munca are 770 lei si de aici rezulta ca i-ar datora lunar nici 200 lei, ceea ce este foarte putin. Iar noi am cazut de comun acord sa ii dea 500 lei pe luna, insa nu are cuvant.

N-am stiut ca il pot reclama la politie pentru pensie alimentara. In ce sens l-ar sili politia sa isi asume responsabilitatea fata de copil?

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Fapta partenerului tau intra sub incidenta legii penale - abandon de familie, chiar daca nu sunteti casatoriti. El are obligatii banesti si morale fata de copil, de aceea am spus sa faci plangere la politie. De asemenea, poti face plangere la judecatorie pentru stabilirea pensiei de intretinere a copilului, chiar daca veniturile lui sunt mici, este mai bine decat nimic.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/