Cauta

Se primeste indemnizatie chiar daca contractual de munca expira la 2 luni dupa nastere?

andrada_m a intrebat pe 16.01.2015

Salutare, ma aflu intr-o situatie destul de grea pentru mine.

Urmeaza sa nasc in septembrie si m-am angajat in noiembrie la o firma, cu contract pe 6 luni. Doar in situatii exceptionale mi s-ar prelungi contractul si daca da, doar cu maxim 6 luni, se va primi indemnizatia? Am vechime de 8 ani, fara intreruperi. Ajuta cu ceva?

4 raspunsuri

andrada_m
a raspuns acum 5 ani

Sincer nu stiu incotr-o s-o apuc, fiindca imi e teama ca nu imi voi gasi ceva ok de munca si ma consum foarte mult si in loc sa ma bucur de aceasta minune din buritca plang intr-una.

Noemi.Bunea517
a raspuns acum 5 ani

Draga Andrada, poti sa stai linistita. Intr-o situatie asemanatoare am fost si eu anul trecut insa la mine e si mai complicat si nu vreau sa intru in detalii.

Dar dupa cate am avut pe cap si cat am umblat gravida fiind am mai aflat cate una alta.

Tu ca femeie gravida nu poti fii concediata, chiar daca ai contract determinat pentru ca exista o lege care le apara pe gravide.

Important e sa anunti firma unde lucrezi ca esti gravida cu un bilet de la dr de familie sau ginecolog.

Restul vine de la sine. Din moment ce firma afla ca esti gravida ei sunt obligati sa-ti prelungeasca contractul automat sau sa iti faca nedeterminat (si implicit beneficiezi de concedii medicale si apoi poti sa depui dosar pt indemnizatie).

Apoi o sa te trimita la medicina muncii pt niste analize (de doi lei dar necesare) si acolo ti se recomanda unele chestii in functie de ce tip de job ai.

Nu te ingrijora, daca ai si alte intrebari ,te ajut cu mare drag pentru ca stiu cum e sa fii cu burta mare si jobul sa-ti puna bete in roate.

alynutza79
a raspuns acum 5 ani

Important e sa fi obtinut venituri in cele 12 luni anterioare nasterii ca sa poti beneficia de indemnizatie.

Krisstina
a raspuns acum 5 ani

Daca contractul este cu data predeterminata pt incetare, nu il va putea obliga nicio instanta, pe angajator, sa prelungeasca CIM.

Solutia este sa ramai insarcinata in interiorul termenului pt care ai contract si sa ai cele 12 luni lucrate anteioare nasterii copilului.

Sa inteleg ca angajatorul nu ar prea vrea sa prelungeasca CIM? Atunci iti faci dosar pt somaj, perioada care te va ajuta sa obtii indemnizatia, dar tot in cond legii: min 12 luni lucrate anterioare, fara intreruperi mai mari de cateva zile intre contracte.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/