Cauta

Pot sa imi refuze concediul de odihna in urma unui concediu medical?

alina a intrebat pe 16.07.2015

Buna ziua ma numesc Alina si de curand am fost operata, sarcina extrauterina, 5 saptamani, lucru care m-a obligat sa stau in concediu medical, eu am sta doar o luna in concediu medical, cand am ajuns la lucru conducerea m-a anuntat ca nu o sa imi mai dea concediul de odihna de anul acesta programat de la inceputul anului pentru luna august spunad ca am stat in medical luna iulie si nu li se pare normal ca sa lucrez 3 saptamani si apoi sa plec in concediu de odihna, intrebarea mea este legal? Au voie sa imi refuze concediul meu de odihna?

1 raspunsuri

Krisstina
a raspuns acum 5 ani

Nu este legal sa refuze acordarea concediului de odihna. Concediul medical nu se poate considera concediu de odihna, sunt doua drepturi diferite cu reglementari juridice diferite.

In conformitate cu prevederile Directivei CE 2003/88, durata concediului medical nu reduce durata concediului de odihna cuvenit.

Perioada in care salariatul s-a aflat in concediu medical este considerata perioada lucrata, fiind luata in calcul la stabilirea duratei perioadei lucrate, proportional cu care se acorda concediul de odihna.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/