Cauta

Oare am primit suma corecta de indemnizatie? Teren in proprietate, e considerat venit? Recent au impozat venituri din terenuri mai mari de 2ha.

teodora a intrebat pe 24.01.2014

Buna,

Am nascut in 25 iul. 2013 si am depus actele pentru indemnizatie in noiembrie 2013. In luna ian. 2014 mi-au virat banii, insa nu inteleg pe cate luni in urma pentru ca nu-mi rezulta calculele, adica mi se pare prea putin.

Am lucrat 2 ani inainte de bebe, si am optat pt 2 ani, deci imi revin 1200 roni, nu? Sa sun la primarie sa ii intreb?

In alta ordine de idei, detin 2,4 ha teren pe persoana fizica, al carui venit mai nou se impoziteaza. Oare se considera venituri? Ma gandesc sa nu-mi ceara sa returnez indemnizatia la un moment dat. Multumesc frumos.

6 raspunsuri

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Nu iti revin 1200 de lei, asta e limita maxima pe care o poti lua daca ai optat pentru 2 ani de stat acasa. Indemnizatia pentru crestere copil este de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni.

teodora
a raspuns acum 6 ani

Venitul mediu este de 1800 roni.

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Din venitul mediu calculezi 85%, rezultatul va fi indemnizatia lunara, dar maxim 1200 lei, si nu obligatoriu se va considera venit tot ce este impozitat ca atare, deci declarat.

teodora
a raspuns acum 6 ani

In acest caz, este o problema legata de beneficierea de indemnizatie?

Impozitul impus de autoritati este unul fix per hectar.

Mentionez si faptul ca voi vinde in februarie terenul. Sa mai sper sau nu la indemnizatie?

Multumesc frumos!

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Venitul mediu net este 1800 lei sau brut?

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

In cazul veniturilor din activitati independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemnizatiei se iau in calcul veniturile inscrise in actele doveditoare, impartite la numarul de luni in care s-au realizat acestea. Nu iti afecteaza obtinerea indemnizatiei, dar trebuie inclus in baza de calcul. Ar fi o problema daca nu l-ai declara si ai obtine indemnizatia, plus venitul obtinut din terenul agricol. Pe perioada cat primesti indemnizatia nu trebuie sa mai ai alte venituri, sau vei fi obligata sa returnezi banii. Vanzarea de bunuri nu intra in categoria "venituri" in acceptiunea OUG 111/2010 cu modificarile ulterioare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/