Cauta

Vreau sa va intreb, daca am IgG pozitiv la CMV, HSV si ureoplasma, care sunt riscurile pentru viitorul copil? Nu sunt inca insarcinata.

Iana a intrebat pe 18.10.2013

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Pentru ureaplasma puteti lua tratament antibiotic conform indicatiilor medicului, acum ca nu sunteti gravida. Pentru HSV (virusul herpesului) este important sa nu aveti un puseu activ la momentul nasterii. Daca aveti un puseu la nivelul mucoasei genitale, la nasterea vaginala, fatul se poate infecta si poate face boli severe (de aceea in puseu activ se face cezariana).

Daca nu sunteti in puseu activ, adica nu aveti leziuni herpetice, nu este problema. HSV are 2 tipuri de tulpini. HSV 1 da mai frecvent leziunile de herpes de la gura. HSV 2 e implicat mai mult in patologia genitala. La ce tulpina va referiti?

Pentru CMV - IgG este o infectie veche, pe care e foarte putin probabil sa o mai faceti, deci e de bine.

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

IgG arata o infectie veche, pe care ati facut o mai demult. Daca faceti infectia cu CMV in timpul sarcinii poate fi periculos pentru fat. Insa, la persoanele cu IgG prezent, riscul de a face infectia si de a transmite la copil este mic.

Iana
a raspuns acum 6 ani

D-na Panaitescu Anca, vreau sa va multumesc mult pentru raspuns! Am primit deja tratament. La mine a fost IgG cu o valoare mai mare de 1,4 pentru HSV, pentru CMV si ureoplasma titrul a fost de 0.3, Nici nu stiu cum e posibil sa fi avut toate aceste infectii, parca sunt intotdeauna atenta, mereu merg la medic.

In fine, sper ca o sa fie totul bine si cel mai important ca viitorul copil sa fie sanatos!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/