Cauta

Tratament sulfasalazina.

andreea a intrebat pe 30.01.2014

Urmez tratament cu sulfasalazina. Pot ramane insarcinata sau trebuie sa intrerup inainte de a ramane insarcinata. In situatia acestui medicament cu cat timp inainte trebuie intrerupt. Se poate administra in sarcina? Multumesc!

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Trebuie sa luati medicamentul la indicatia medicului reumatolog daca boala dvs de baza nu este controlata adica va da simptome importante.

Daca simptomele sunt controlate puteti renunta la sulfasalazina si incerca sa obtineti sarcina.

Daca trebuie sa luati, continuati sa luati si faceti teste de sarcina frecvente. Daca ramenti gravida si credeti ca puteti evita administrarea in primul trimestru ar fi bine.

Medicul reumatolog va poate oferi alternative, dar in general, sulfasalazina este considerata permisa in sarcina atunci cand situatia o impune.

Nu exista studii care sa documenteze o cauzalitate intre adminsitrarea de sulfasalazina si malformatiile fetale. Totusi, e important sa luati acid folic 5 mg pe zi de acum si pe toata durata tratamentului.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa imi scrieti. Va doresc mult succes si abia astept sa ne spuneti ca sunteti gravida! Puteti citi mai multe aici:

http://www.drugs.com/pregnancy/sulfasalazine.html

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/