Cauta

Spondlita anchilozanta si nasterea.

adina a intrebat pe 31.10.2013

Am fost diagnosticata acum 8 luni cu spondilita anchilozanta. De atunci urmez tratament cu antiinflamatorii zilnic. Am 32 ani si imi doresc un copil. As dori sa stiu daca aceasta boala si consumul de antiinflamatoare inainte de conceptie pun problema unui avort spontan, exista riscul de avort spontan? E posibil ca din cauza acestei boli, fiind autoimuna sa am simptome de voma, greata mai mari fata de femeile normale in timpul sarcinii, adica organsimul sa lupte impotriva fatului? De asemenea care sunt sansele ca viitorul copil sa mosteneasca boala, antigenul hlab 27 care la mine este prezent, exista dovezi cum ca daca femeile cu spondilita care nasc baieti vor dezvolta boala fiind de sex masculin? Antinflamatoarele pot face sa raman mai greu insarcinata? Va multumesc anticipat!

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Revin cu raspuns.

Antiinflamatoarele luate in perioada ovulatiei pot impiedica ovulatia normala.

In timpul sarcinii mai ales in trimestrul III unele antiinflamatoare nesteroidiene pot face rau bebelusului.

Despre mascarea simptomelor de sarcina - nu exista dovezi pentru asa ceva.

In legatura cu riscul de avort spontan: nu s a demonstrat o relatie de cauzalitate intre bolile autoimune si pierderea sarcinilor (poate in cazul sindromului antifosfolipidic dar nu obligatoriu.

Deci, vorbiti cu medicul reumatolog sa aveti boala controlata si sa nu fiti in puseu acut.

Daca sunteti ok de mai multe luni puteti incerca sa obtineti sarcina, in acest rastimp folosind tratamentul minimal care tine boala sub control.

Nu uitati sa luati acid folic in doze mari. In ceea ce priveste mostenirea haplotipului HLA B27, este posibila, dar nu obligatorie.

Spondilita, ca si alte boli autoimune tinde sa se amelioreze in sarcina. Va doresc mult succes si daca aveti intrebari nu ezitati sa imi scrieti.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/