Cauta

Sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie.

otiliasweet a intrebat pe 14.06.2013

As vrea sa intreb daca exista tratament sau daca s-a mai confruntat cineva cu problema asta. Mai exista sansa sa avem copii? Va multumesc.

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Saftul meu este sa repetati spermograma si sa va adresati unui medic androlog. Azoospermia poate fi cauzata fie printr-un blocaj al cailor prin care circula spermatozoizii (azoospermie obstructiva) fie prin lipsa productiei de spermatozoizi (probleme horminale spre exemplu). Cel mai bun mod de rezolvare al problemei este prin medicul androlog. Exista, in functie de cauza, tratamente specifice. Pentru azoospermia obstructiva (o cauza frecventa este absenta vas deferens asociata cu fibroza chistica - boala genetica) se poate tenta punctie testiculara pentru recoltarea spermatozoizilor. Adresati-va unui serviciu specializat in probleme de infertilitate pentru cel mai bun prognostic. Va doresc succes!

Va las un link cu cateva ghiduri americane http://www.asrm.org/uploadedFiles/ASRM_Content/News_and_Publications/Practice_Guidelines/Technical_Bulletins/Evaluation_of_the_azoospermic(1).pdf

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/