Cauta

Sarcina extrauterina sau nu?

alinatxxx a intrebat pe 28.01.2014

Buna ziua. In data de 24 ianuarie, cand trebuia sa-mi vina cm (e la 40 - 43 de zile)ultimul fiind pe 13 decembrie, a venit foarte putin rosu, dureri de burta, spate, mijloc, ameteli, sani mariti si acum cu niste vene vizibile pe ei, toate durerile astea. Am avut cam cu 2 saptamani inainte sa-mi vina.

Am facut un test pe 19 ianuarie care a iesit foarte slab pozitiv, inca unul pe 22 ianuarie negativ. Am avut o scurgere roz-maronie pe data de 7 si 8 ian si am luat de atunci 10 zile utrogestan ovule de 200 unul seara.

Am fost la urgente, nu aveau ginecolog, m-am vazut un chirurg si a pus diagnostic posibil sarcina extrauterina nerupta. M-a trimis la maternitatea bucur. Am facut acolo un test de sarcina, negativ, m-a consultat normal si eco, a zis ca se vede ceva mai degraba langa trompa, ovar, dar e mai degraba un folicul nedezvoltat, sa merg acasa sa vad cum imi curge menstra, sa fac a doua zi un bhcg la urgenta. Am facut valoarea 2, nu e sarcina. Menstra mi-a venit 2 zile cantitate maricica rosie cu cheaguri rosu inchis, a treia zi mai putin si atat. Am mai avut doar ameteli, am fost din nou la ei si a zis ca nu e clar sarcina - dar de ce m-a tinut menstruatia doar 4 zile maxim cand pe mine ma tinea 7. De ce sanii sunt tot mariti? Dureri nu am mai avut doar asa ca de ciclu. Mai poate fi vorba de o sarcina de orice tip?

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Cel mai probabil a fost o sarcina care nu a evoluat (sarcina chimica - ies testele pozitive si apoi vine menstruatia si testele se negativeaza).

Daca a doua valoare a beta hcg a arata ca nu este vorba de sarcina, acum nu mai sunteti probabil gravida. Aceste sarcini se intampla frecvent si se opresc din evolutie nu din cauza dumneavoastra, ci, mai degraba, din cauza unor anomalii genetice ale embrionilor incompatibile cu viata.

Trebuie sa priviti partea buna a paharului, puteti sa ramaneti gravida, cum s-a intamplat o data, se va mai intampla si aveti cele mai bune sanse sa duceti sarcina la temen! Va doresc succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/