Cauta

Progesteron scazut.

DC2012 a intrebat pe 20.02.2014

Buna ziua! Daca ma puteti ajuta cu un sfat, am progesteron 0,47 in ziua 21 avand ultimul CM de 35-36 zile cu o luna in urma, dar asa mi-a spus medicul, chiar daca a fost de 36.

Am monitorizat ovulatia doar facand teste din ziua 13 pana in ziua 25 si nu a iesit nimic, deci nu am avut ovulatie luna asta. Am mai facut tratament cu utrogestan recomandat de dr ginecolog, 3 luni inainte de luna cu CM 35 zile, si nu s-a reglat progesteronul.

In timpul tratamentului venea menstra la 22 de zile. Acum facand analiza de progesteron, dr endocrinolog a spus sa iau din ziua 16 pana in a 25 a cate 2 pastile de duphaston sau utrogestan, si nu stiu care sa iau acum, avand in vedere ca utrogestan am luat si nu s-a schimbat nimic.

Acum sunt in ziua 27 si astept sa vina menstra sa numar 16 zile. Ce spuneti cu care sa merg? Si ce as putea sa mai iau inainte de tratament ca sa am si ovulatie, vroiam sa merg cu ceva naturist pentru stimulare ovariana pana sa iau tratamentul.

3 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. Este important ce anume va doriti dvs? O sarcina? In caz contrar in urma unor teste hormonale si a unei ecografii transvaginale menstruatiile se pot regla medicamentos (contraceptiv sau progestativ). In cazul in care va doriti o sarcina, daca trompele sunt permeabile si spermograma sotului normala este necesar sa faceti stimulare ovariana.

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. Cauza progesteronului scazut este absenta ovulatiei. Este necesar sa mergeti la medicul ginecolog sa primiti un tratament de stimulare ovariana.

DC2012
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua! Eu imi doresc sa am un copil, si singura problema e ca am progesteronul scazut, iar sotul ia un tratament pentru ca are nr de spermatozoizi un pic mai mic decat trebuie.

Chiar azi am fost din nou la medic endocrinolog si mi-a spus sa iau doar 1 duphaston pe zi din a 16 zi a ciclului menstrual.

Intrebarea mea e ca daca as putea lua si altceva pana sa iau tratamentul, pentru a stimula sa am ovulatie.

In ceea ce priveste trompele, ovarele, uterul au fost ok la ecografie. Am facut si analiza TSH, T4, estradiol plasmatic, testosteron si au fost bune. Va multumesc de raspuns!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/