Cauta

Pot sa raman insarcinata cu chist ovarian?

isabella13 a intrebat pe 02.02.2013

Am fost recent la un consult ginecologic deoacere nu-mi venea ciclul si mi s-a depistat un chist ovarian drept de 3,9 / 3,8. Mi-a dat domn doctor un tratament cu duphlaston ca sa imi vina ciclul si anticonceptionale diane. O sa pot sa scap de el cu ajutorul anticonceptionalelor? Pentru ca imi este frica sa nu ajung cumva la operatie, pentru ca imi doresc foarte mult sa am copii. Exista vreo posibilitate sa raman insarcinata chiar daca am chist? Stiu ca daca iau anticonceptionale nu pot sa raman, dar lasand asta pe dinafara, am citit ca, chisturile ovariene duc la infertilitate. Imi este frica. Imi doresc foarte mult un copil.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Unele tipuri de chisturi se pot asocia cu subfertilitatea, insa nu cred ca este situatia dvs. Chisturile endometriozice pot aparea in contextul unei endometrioze pelvine si se pot asocia cu o reducere a sanselor de ramane gravida. Dumneavoastra, daca va doriti sarcina trebuie sa faceti analize mai amanuntite. Anticonceptionalele pun ovarele "in repaus" si "vindeca" chisturile, dar daca vreti sa ramaneti gravida poate ar fi bine sa mai cereti o opinie.

Dara01
a raspuns acum 7 ani

La un control si mie mi s-a descoperit un chist de 6 cm, aveam menstruatie, ma simteam foarte bine. La o asemenea marime, doctorul a recomandat operatie, dar n-am vrut si l-am rugat sa-mi dea anticonceptionale (Yasmine). Mi-a facut analize, totul a fost bine si dupa 3 luni de tratament s a micsorat pana la 2cm. Dupa alte 2 luni dupa ce am oprit anticonceptionalele, am ramas insarcinata. Incearca intai tratamentul, exista speranta, trebuie sa ai rabdare si sa fii relaxata. Multa sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/