Cauta

Pot sa mentin o sarcina sau sa raman insarcinata daca am tiroida autoimuna cu tendinte spre hipertiroidism?

miruna.miruna a intrebat pe 30.11.2011

Mentinonez ca deja am pierdut o sarcina in 9 saptamani, nu eram sub tratament pentru ocest diagnostic. Acum urmez un tratament cu eutirox de 25 mg. Am si rh-ul negativ, grupa sanguina 0I.

2 raspunsuri

dr.Epuran.Silviu
a raspuns acum 8 ani

Este foarte importanta in cazul unei astfel de afectiuni, prezentarea gravidei la medicul endocrinolog pentru evaluare inca de la inceputul perioadei de sarcina datorita riscurilor acestei afectiuni atat pentru fat cat si pentru mama. Medicul endocrinolog va trebui sa colaboreze strans cu medicul obstetrician pe toata perioada sarcinii, pentru monitorizarea atenta a cresterii fatului, a ritmului cresterii in greutate cat si a variatiilor parametrilor hormonali pe perioada sarcinii si deasemenea va fi necesara o stransa legatura si intre medicul endocrinolog si viitoarea mama. Sub un tratament bine condus sansele unei sarcini reusite sunt mari in cazul in care gravida da dovada de complianta crescuta si daca tratamentul este bine condus si adaptat permanent in functie de starea mamei si a fatului.

miruna.miruna
a raspuns acum 8 ani

Va multumesc pentru raspuns. Mi-a dat sa iau eutirox de 25, timp de 6 luni sau pana in momentul in apare sarcina, prima sarcina a aparut dupa un an de zile. Mentionez ca a fost prima mea sarcina, pe care am si pierdut-o de altfel, probabil din cauza tiroidei. Am sa merg mereu la doctor. Imi doresc un copil enorm si mai sper ca am sa inving teama. Sa nu patesc la fel ca si cu prima. Numai bine.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările