Cauta

Pot ramane insarcinata la 42 de ani?

lila1604 a intrebat pe 29.05.2016

Buna ziua!

Am 42 de ani si imi mai doresc un copil! As vrea sa stiu daca mai am sanse!

Povestea mea este urmatoarea: La 19 ani am ramas insarcinata si din frica, din motive pe care azi le consider copilarii, am facut intrerupere de sarcina, si am luat anticonceptionale, sub supraveghere medicala, cu pauzele de rigoare.

La 30 de ani am ramas din nou insarcinata (sarcina gemelara), dar din nefericire la 10 saptamani s-a oprit in evolutie.

Au urmat cateva "furtuni" in viata mea, asa ca am reusit sa raman insarcinata la 39 de ani (dupa ce am luat 3 luni si jumatate Vitex si extract din mladite de zmeur si tinctura de branca ursului), si, multumesc Bunului Dumnezeu si domnului doctor care mi-a supravegheat sarcina si care l-a scos pe bobocul meu (am nascut prin operatie cezariana), iar acum am o minune de baietel.

Problema este ca imi mai doresc un copil, incerc de cateva luni dar fara rezultatul dorit, iar tot ce citesc ma descurajeaza, desi domnul doctor are incredere in sansele mele!

Ce ar trebui sa fac pentru a-mi creste sansele de a ramane insarcinata?

4 raspunsuri

Incepeti cu o spermograma a sotului si verificati daca trompele mai sunt permeabile!

lila1604
a raspuns acum 4 ani

Multumesc!

Avrora12
a raspuns acum 3 ani

Cred ca la 42 ani mai bine sa faceti FIV (fertilizare in vitro) cu ovocite proprii. Daca analizele sunt bune sau sa incercati FIV cu ovocite donate. Atunci probabilitatea de a avea un copil - 99%.

Adelina
a raspuns acum 3 ani

Femeile dau nastere la copii si dupa 50 ani. Avrora12 are dreptate. FIV cu tert donator ca varianta. Mai ales, sunt cateva clinici in Europa care ofera astfel de servicii printre care Grecia, Spania, Cehia, Ucraina si chiar Turcia.
Daca sotul nu e impotriva, nu ratati ocazia.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/