Cauta

Pot ramane insarcinata, daca nu m-am protejat si am tinut cont doar de metoda calendarului?

mikiss a intrebat pe 12.01.2013

Durata CM este de 33-34 zile. In luna decembrie CM a inceput pe data de 5 cu o durata de 37 de zile. In ianuarie, prima zi a CM a fost pe data de 10. Tot in luna ianuarie pe data de 7 (cu 3 zile inaintea cm) am avut contact sexual fara protejare (cu ejaculare). Este posibil sa raman insarcinata in cazul acesta? Pe site-urile informative se spune ca nu ramai insarcinata inainte de cm cu 10 zile si in primele 10 zile ale cm. Este adevarat? Va multumesc!

3 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Perioada de ovulatie este relativa pentru fiecare femeie. Sunt femei care nu se supun regulii. Oricum ai putine sanse sa ramai gravida. Uite aici un articol de aceasta tema, poate l-ai citit.

MonaMD
a raspuns acum 7 ani

Teoretic, sansele de a fi ramas atunci insarcinata sunt extrem de mici. Chiar daca ovulatia s-ar fi produs in preajma datei contactului sexual, uterul nu mai era pregatit pentru nidatie (implantarea oului), endometrul fiind ingrosat si pe cale de a se elimina (in urmatoarele 3 zile a aparut menstra). Sfatul meu este sa nu mai folositi metoda calendarului pentru a evita o sarcina deoarece aveti ciclu menstrual neregulat si, in acest caz, aceasta metoda nu este sigura.

mikiss
a raspuns acum 7 ani

Va multumesc pentru raspunsuri!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/