Cauta

Pot ramane gravida cu ovare micropolichistice?

andreea@ a intrebat pe 27.10.2014

Mi s-a recomandat siofor 1000 pt 6 luni, un comprimat pe zi seara, nu am avut probleme sa nu imi vina ciclu decat de 2 ori in sensul ca mi-a intarziat vreo 2 saptamani, dar nu am avut alte probleme; cm e de aproximativ 28-30 de zile.

5 raspunsuri

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Cu siguranta ca poti ramane. sunt multe fete cu aceeasi problema si care au ramas gravide, aici ma includ si pe mine. problema cu ovarele polichistice este ca ovulatia nu se produce. de obicei ciclul nu este regulat. Eu am luat, la recomandarea medicului, vitamina D. cica s-a descoperit mai nou ca ar ajuta in cazul nostru. Succes!

luiss
a raspuns acum 5 ani

Eu am ramas insarcinata cu aceeasi problema fara tratament. Partea buna este ca mi-au disparut si chisturile dupa prima sarcina. Acum am deja bebe nr. 2 in burtica. Multa sanatate si succes!

andreea@
a raspuns acum 5 ani

Nu am avut probleme cu chisturile; cm e de 28-30 zile, maxim 32; la mine se manifesta prin faptul ca imi creste par la perciuni si mustata pe care il iau cu benzi si nu am perioada fertila; a zis doctorul ca dupa pastilele astea ciclu o sa fie de 28 zile si ca raman insarcinata in zilele 12-15.

Dr Vasilescu George - Clinica Columna
a raspuns acum 5 ani

Sindromul de ovare micropolichistice este o afectiune relativ frecventa. Se caracterizeaza printre altele prin ovulatii neregulate, sporadice si prin scaderea calitatii ovocitelor. Deci, trebuie sa rezolvati cele doua probleme mai intai: cresterea calitatii ovocitare prin tratament de nutritie mitocondriala, concomitent cu inducerea ovulatiilor prin medicamente (monitorizarile ecografice sunt obligatorii pentru evidentierea succesului terapiei).

De obicei, dupa un scurt tratament care nu face altceva decat sa restabileasca normalitatea functiei reproductive, se poate obtine o sarcina.

Succes!

andreea@
a raspuns acum 5 ani

Buna ziua, eu revin cu aceasi problema din 27,10,2014 iau Siofor 1000 in fiecare seara si vreau sa spun ca m-a dereglat cu totul cm in prima luna dupa ce am inceput tratamentul a venit la 36 zile apoi la 40, mie care imi venea la 32 de zile si bineinteles nu am ramas gravida.

Imi doresc foarte mult un copilas, saptamana viitoare merg din nou la un ecograf si sa imi fac analizele de sterilitate, cel mai mult ma deranejaza ca nu mai e un cm regulat. Credeti ca nu e bun tratamentul?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/