Cauta

Pot obtine o sarcina la 3 zile dupa ovulatie / perioada fertila?

Daniela2005 a intrebat pe 25.04.2013

Am un ciclu de 24 - 24,5 zile - calculat pe 12 luni, data ultimei menstruatii este 24.04 (CM 2.04; 8.03; 9.02). Daca incerc sa obtin o sarcina pe 8 - 9 mai considerati ca sunt sanse, partenerul este plecat si abia atunci vine. Daca suntem in afara perioadei fertile nu raman gravida? Trebuie sa asteptam luna mai, urmatoarea ovulatie?

8 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Incercati. Nu puteti sti precis cand ovulati. Ovocitul poate supravietui 24 - 48 de ore in filiera pelvina.

aliyna
a raspuns acum 7 ani

Ma tem ca da, trebuie sa astepti pana luna viitoare daca ai ciclul regulat. Daca se poate cu 2,3 zile inainte de ovulatie ai mai multe sanse pentru ca spermatozoizii traiesc pana la 72 de ore, pe cand ovulul eliberat traieste intre 24 si 48 de ore. Succes!

Daniela2005
a raspuns acum 7 ani

Te temi ca da, adica nu raman sau raman, care este parerea ta. Eu imi doresc sa raman, luna asta pierd perioada cu ovulatia, este el plecat intr-o delegatie, dar vine pe 8, as fi la 3 zile de la terminarea ovulatiei (intre 3 - 5 mai) dar inca in perioada fertila, care dupa calculele mele conform explicatiilor de pe net ( - 18 zile, -11 zile) ar tine pana pe 10 mai. Eu pe 8 mai as incerca sa raman gravida, am sanse de reusita? Merci pentru raspuns!

djordjevic_andreea
a raspuns acum 7 ani

Din cate stiu si in 14 sile de la inceperea menstruatiei. Acum sunt 18. Le-ai inmultit cu 4.

aliyna
a raspuns acum 7 ani

Draga Daniela, intrebarile tale au fost: "Trebuie sa asteptam luna mai, urmatoarea ovulatie?" Iar eu ti-am raspuns ca "ma tem ca da, trebuie sa astepti pana luna viitoare".

Asta e parerea mea, ca e tarziu, cel putin iti spun din proprie experienta, mi-am monotorizat CM si perioada de ovulatie aproape un an si abia luna trecuta am reusit sa raman pentru ca sotul meu lucreaza in afara si e mult mai greu. Nu ramai, dar nu pierzi nimic incercand.

Daniela2005
a raspuns acum 7 ani

Ms de raspuns, s-a produs o neintelegere, greseala mea, poate, ca am pus mai multe intrebari in mesaj, mie imi ramasese in cap intrebarea "daca considerati ca am sanse sa raman gravida la 3 zile dupa terminarea ovulatiei" si tu ai zis "ma tem ca da".

Ai dreptate ca nu pierd nimic daca incerc, insa vroiam sa fac baiat, si luandu-ma dupa un calendar de pe net (chinezesc, parca) luna mai ar fi pentru a naste baieti, apoi urmeaza 2 luni cand as face fata. Incerc si eu, nu am incredere totala in aceste calendare.

Daniela2005
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru raspuns, mi-am facut teste de ovulatie si au iesit pozitive pe data de 4-5-6 mai, eu am avut contact pe 8 mai Ramane de vazut daca se lasa cu ochisori, avand in vedere ca nu eram la ovulatie, nu stiu.

Daniela2005
a raspuns acum 7 ani

N-am ramas, incerc la ovulatie.

Vezi intrebari din: