Cauta

Papanicolau III.

amaa191 a intrebat pe 26.03.2013

Acum o luna am facut Papanicolau la Micomi si concluzia a fost: Leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL), si recomandare colposcopie.

Am fost sa imi fac colposcopia, dar medicul mi-a spus ca nu intelege de ce a iesit prost Papanicolau pentru ca nu este nicio problema si mi-a dat tratament cu betadine.

Mentionez ca fac in fiecare an fac Papanicolau, doar acum 5 ani mi-a iesit ca as avea bacterii, dar apoi toate au fost bune pana anul acesta.

Exista posibilitatea sa nu fi fost ok Papanicolau ? Desi, am inteles ca Micomi lucreaza foarte bine. Nu as vrea sa las lucrurile asa, mai ales ca am o mare problema si cu mentruatia. Fara tratament cu Utrogestan nu am mentruatie. Cand am facut testul nu mai faceam tratamentul de vreo 3 luni.

Multumesc pentru intelegere.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Daca colposcopia este bine puteti sta linistita. Este recomandat sa repetati papanicolaul la un interval de 6 luni. Este posibil ca leziunea LSIL sa fie cauzata de o infectie cu virusul papiloma. 80% din femeile care fac infectie cu hpv elimina virusul si ulterior nu mai au probleme.

Deci, poate fi vorba de o infectie tranzitorie. Daca si peste 6 luni leziunea persista, este posibil sa aveti nevoie de o conizatie. In legatura cu lipsa menstruatiei in absenta tratamentului cu progesteron, trebuie sa depistati cauza.

Analize hormonale, investigatii pentru sindromul de ovar polichistic ar fi utile. Va doresc succes si daca mai aveti intrebari nu ezitati sa va adresati aici.

amaa191
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru raspuns. In legatura cu menstruatia, am facut dozarile hormonale, si singura analiza care nu a iesit bine este doar progesteronul 0,04 ( foarte mic ). Am facut si ecografii endovaginale, in fiecare an, lipsa ciclului fiind cam de 2 ani si jumatate si nu am ovare polichistice. Sincer, am fost si la 2 endocrinologi si 2 ginecologi si nu pot intelege fenomenul. Din acest motiv mi se da Utrogestan.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/