Cauta

Ovare polichistice.

ANGII a intrebat pe 06.09.2011

Acum ceva timp am fost diagnosticata cu ovare polichistice si mi s-a recomandat Meguan. Intrebarea mea este daca a ramas cineva insarcinata cu meguan sau cu ovare polichistice pentru ca imi doresc foarte mult un copil.

4 raspunsuri

N.Riana
a raspuns acum 9 ani

Buna,Angii! Eu am ovare polichistice si ii multumesc Lui Dumnezeu si Dl-lui doctor care ne-a ajutat am o fetita de 5 luni.Eu prima data cand am fost diagnosticata cu ovare polichistice mi s-a dat tratament cu diane 35,apoi cand am fost la doctor i-am spus ca imi doresc un copil si nu mai vreau sa iau diane.Mi s-a dat acid folic si utrogestan pe o perioada de 3 luni apoi l-am oprit si in urmatoarea luna am ramas insarcinata.Sa faci exact asa cum iti zice medicul tau si Dumnezeu o sa te ajute.Sanatate si un bebe cat mai curand!

Maria
a raspuns acum 9 ani

Eu m-am chinuit 5 ani cu diagnosticul asta! Dupa zeci de doctori, analize si tratamente costisitoare si doua operatii in urma carora am ramas fara ovarul drept care mi-a fost taiat imi pierdusem orice speranta de a avea un copil! Si doctorii imi dadeau putine sanse! Am gasit o doctora rabdatoare care mi-a prescris tratament cu Logest (anticonceptionele) pe o perioada de 6 luni!Au fost singurele anticonceptionale pe care ficatul meu le-a tolerat! Dupa terminarea tratamentului la exact 2 saptamani m-am prezentat la d-na doctor cu dureri groaznice in partea stg!Bineinteles ca era chist dar deja spart si cu infectie! Au urmat alte 10 zile de antibiotice si antiinflamatoare de care oricum eram dependenta!La o luna de zile dupa tratamentul asta nu imi venea ciclul si ma gandeam cu groaza la un alt chist! Dar stupoare: la ecografie era vizibila sarcina in 4 saptamani coborata deja in uter! Nu-mi venea sa cred si nici doctora mea nu credea ce vedeam pe ecran!Am fost euforica in ziua aia! Acum am 6 luni de sarcina si totul merge bine! A fost o minune ca am ramas gravida!Te sfatuiesc sa gasesti un doctor bun si sa ai incredere in Dumnezeu! Acolo unde nici medicii cred ca nu mai au ce face intervine factorul divin!Sper ca tu nu ai o forma la fel de grava ca a mea si sa poti ramane gravida cat mai repede pentru ca intr-adevar boala va recidiva in urma unei sarcini! Iti doresc multa sanatate si un gram de noroc! Nu-ti pierde speranta!

Maria
a raspuns acum 9 ani

Mai vreau sa aduc o completare la ce am scris mai sus! Si mie mi-a fost recomandat Metformin (Meguanul pe trebuie sa-l iei tu) care este un antidiabetic oral!Trebuia sa0l iau cu Logestul in combinatie dar dupa cateva comprimate nu l-am mai putut lua! Este foarte puternic mi-a dat stari de voma,ameteli si nu mai aveam putere sa ma ridic nici din pat asa ca doctora mea a recomandat sa-l intrerup si sa continui doar cu anticonceptionalele! Dar fiecare organism reactioneaza diferit asa ca tu poate nu o sa ai aceiasi reactie! Am inteles ca acum sunt folosite tot mai des antidiabeticele orale pt tratarea ovarelor polichistice! Incearca si tu tratamentul asta si vezi cum te simti cu el!

sanda
a raspuns acum 9 ani

Dupa prima fetita, cind am incheiat cu alaptarea, am avut menstruatii neregulate, am fost la medic si am fost diagnosticata cu ovare polichistice. M-am chinuit mult, nu aveam menstruatie regulata, au fost chiar si 5 luni intirziere. Desigur, doctorul mi-a zis ca de o a doua sarcina, nu poate sa fie vorba, ca e imposibil. Am luat anticonceptionale si nu le putam tolera deloc. Atunci am intrerupt tratamentul. In fine. Desigur, nu ne protejam, iar la 5 ani diferenta am nascut un baietel perfect sanatos, da si mai si pe parcursul sarcinii nu am avut nicio problema, in timp ce inainte de sarcina, la ciclu imi era foarte rau. Vreau sa zic ca, cu o luna inainte de a fi insarcinata am luat zilnic vitamina E 400 mg., cred ca asta a si stimulat ovulatia. In fine, a fost o minune. Asa ca nu e ferm ce zice medicul, e voia lui Dumnezeu in toate.

Vezi intrebari din: