Cauta

Ne dorim un copil foarte mult. Mentionez ca nu ne protejam. Exista vreo sansa sa raman insarcinata?

mikela a intrebat pe 22.04.2013

Ne dorim un copil foarte mult. Mentionez ca nu ne protejam. Exista vreo sansa sa raman insarcinata? Am facut dragoste si in perioada fertila. Este posibil sa raman insarcinata? Am 23 ani si imi doresc un bebe.

1 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Ai slabe sanse sa ramani insarcinata dupa primele zile de la incheierea menstruatiei.

Uite aici poti sa iti determini perioada fertila.

Daca nu ai un ciclu menstrual regulat cel mai bine iti monitorizezi temperatura bazala si alte simptome care insotesc ovulatia.

Pe piata se mai gasesc niste teste cu care poti sa determini daca ai ovulatie in ziua respectiva. Dupa cum sigur ai invatat si la anatomie ovulatia are loc undeva la mijlocul ciclului menstrual (+ sau - 2-3 zile).

Spermatozoizii traiesc in uter cam 4 zile.
Totusi inainte sa iti propui sa faci un copil este bine sa faci niste teste ca sa determini daca totul este bine:

- examen de urina (urocultura)
- teste de sange amanuntite (vorbeste cu medicul de familie si trebuie sa iti precizeze ce teste trebuie sa faci)
- testul TORCH (in felul acesta aflii cum stai cu bolile copilariei si cu alte boli care ti-ar putea pune in pericol sarcina)
- te duci la ginecolog.

Neaparat nu te mai tratezi cu medicamentatie "dupa ureche", sau chiar daca iti prescrie doctorul ceva, ii precizezi ca vrei sa ramai insarcinata.

Poti sa iei vitamine care ajuta la istalarea sarcinii (acid folic sau complex de vitamine ex. Elevit).

Cel mai important e sa incepi sa mananci mai sanatos, sa reduci consumul de sare si de grasimi, sa faci un sport sau macar plimbari mai lungi, sa renunti sa mai fumezi sau sa bei sucuri din comert (eu personal am renuntat la toate sucurile din comert, am preferat fructe si sa le storc acasa), renunti la alcool (100 ml de vin rosu din cand in cand nu strica atata vreme cat nu esti inca insarcinata).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/