Cauta

Mi s-a recomandat FIV dupa laparo fara sarcina, mai am alta cale?

Elena a intrebat pe 30.06.2014

Buna ziua.

Sunt din Constanta, am 33 ani si am facut laparoscopie in urma cu un an jumate (dezobstructie tubulara), dar fara rezultatul dorit - sarcina.

Dr ginecolog mi-a spus ferm ca trebuie sa fac FIV. Sunt tentata sa merg la Bucuresti pentru inca o parere, dar imi e teama de un raspuns asemanator.

1 raspunsuri

Dr_Manolea_Corina
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua,

In cazul in care se constata obstructia tubara bilaterala fertilizarea in vitro este intr- adevar singura solutie de a obtine sarcina.

Chiar daca laparoscopic se efectueaza permeabilizarea trompelor, in majoritatea cazurilor functionalitatea acestora este deja compromisa, cel mai frecvent in urma unor episoade repetate de boala inflamatorie pelvina ( asa-zisa "anexita" ) care pot evolua complet silentios (de exemplu infectia cu Chlamydia ) .


Jumatatea plina a paharului: femeile cu infertilitate de cauza tubara au cel mai bun prognostic pentru obtinerea sarcinii prin FIV atata timp cat varsta este tanara.

Din punct de vedere al varstei si in absenta altor patologii dumneavoastra va incadrati in categoria cu sansa maxima de succes.

Odata stabilita indicatia de FIV nu trebuie amanata demararea procedurii cunoscand faptul ca varsta tanara a femeii ramane principalul factor care conditioneaza succesul.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/