Cauta

Ma numesc Carmen, am 36 de ani si imi doresc nespus de mult un copil.

Carmen a intrebat pe 27.06.2014

De 2 ani tot incercam, dar in zadar. Anul ttrecut in mai am pierdut o sarcina pentru ca nu s-a dezvoltat, apoi sotul a avut problem cu sperma, iar acum de 2 luni ne-am apucat iarasi de treaba, spunandu-ne dr. ca este in regula cu amandoi, bineinteles dupa 3 luni de tratamente.

D-na dr. mi-a dat sa fac lunar teste de ovulatie, dar de 3 luni numai o liniuta imi iese.

Astazi de dimineata, inainte sa merg la control, mi-am mai facut unul si la fel a iesit. Acolo, domnul dr., mi-a aratat in ecograf 2 ovuli deja eu ovulam. Ce sa mai cred?

Nu sunt bune testele (Minut) sau dr. nu a vazut bine? Va rog, daca puteti un sfat s-au un raspuns. Ar insemna mult pentru mine. Va multumesc.

1 raspunsuri

Dr_Manolea_Corina
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua,

Monitorizarea ovulatiei se pate face prin teste urinare care se incep diferit de la o femeie la alta in functie de lungimea ciclului menstrual: daca de exemplu sunt cicluri scurte, de 25 de zile, testele se incep mai devreme, din ziua 8 sau 9 a CM.

Pozitivarea testului precede ovulatia cu 24-48 de ore. Documentarea ovulatiei se face cel mai bine prin ecografie transvaginala intre zilele 10-15 ale ciclului menstrual.

De regula, intr- un ciclu natural( fara medicatie) se dezvolta si ovuleaza un singur folicul.

Va recomand sa va adresati unui specialist in infertilitate pentru monitorizarea de ovulatie, va poate consilia cel mai bine in privinta identificarii perioadei fertile.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/