Cauta

In februarie, s-au facut 5 ani de cand am steriletul Mirena. As dori sa stiu daca dupa 5 ani mai are efect sau pot sa raman insarcinata?

hadria70 a intrebat pe 31.08.2013

Am steriletul din februarie 2008. Nu am avut nici o problema cu el, cu toate ca citesc pe diferite forum-uri de tot felul de probleme cauzate de acest tip de sterilet. Fiind plecata din tara, nu am avut posibilitatea sa il scort si sa il inlocuiesc. Asta pana in luna decembrie cand ma voi intoarce acasa. As dori sa stiu daca dupa trecerea celor 5 ani, steriletul Mirena mai are fect contraceptiv. Medicul ginecolog care mi l-a pus, mi-a spus ca dupa 5 ani se goleste rezervorul cu LNG, iar dupa aceea steriletul functioneaza ca un sterilet normal, dar dupa cate am citit pe diferite situri, se pare ca nici vorba de asa ceva!

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Mirena trebuie scos dupa 5 ani de folosire. Nu este foarte clar daca functioneaza ca un sterilet obisnuit, asa ca exista riscul sa ramaneti gravida. O sarcina in prezenta unui dispozitiv intrauterin va poate expune la riscuri mari. Mergeti si scoateti dispozitivul. Medicul va poate pune unul nou care sa fie eficient contraceptiv.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/