Cauta

Imi doresc un copil, dar mie frica de grupele de sange - eu am negativ, sotul pozitiv. Sunt riscuri pentru sarcina?

mariana untila a intrebat pe 31.01.2013

Am rh negativ si sindrom wpw la inima. Sotul rh pozitiv. Doresc o sarcina, dar mie frica. Am nascut un baiat cu grupa de sange - rh pozitiv. Va rog sa imi oferiti un raspuns.

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Ati facut imunoglobulina (vaccin) dupa ce ati nascut primul copil? Exista un risc ca la urmatoarea sarcina daca fatul este RH negativ (probabilitate de 50%) sa fie unele probleme, dar ingrijirea obstetricala moderna are toate resursele sa diagnosticheze si sa corecteze potentialele probleme. Riscul este intr-adevar mic. In sarcina este important sa va dozati anticorpii anti-D frecvent si sa urmariti titrurile acestora. La cele mai multe gravide in situatia dvs sarcina evolueaza normal si titrurile nu cresc semnificativ. Cat despre Sindromul WPW este important sa vorbiti cu medicul cardiolog si in functie de ce va spune acesta sa planuiti sarcina. Luati vreun tratament? Va doresc succes!

ramona
a raspuns acum 7 ani

Buna. Si eu sunt o mamica cu rh negativ. Am 2 copii sanatosi cu rh pozitiv. Dupa ambele nasteri am facut vaccinul la recomandarea medicilor. Multa sanatate.

SorelRobertaValentina
a raspuns acum 7 ani

Si eu am rh negativ si sotul meu pozitiv, fetita mea este perfect sanatoasa,a mostenit rh tatalui si grupa mea de sange. Se zice ca daca esti la primul copil nu este niciun risc, eu am facut tritrare de anticorpi, la femeile cu rh negativ si sotul pozitiv se zice ca in timpul sarcini pot aparea anticorpi care ar duce la pierderea sarcini, dar in cazul meu a fost ok, asa ca, cred ca si la tine ar fi ok. Hotaraste-te sa faci un bebe, apoi te asigur ca viata ta se va umple de fericire.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/