Cauta

Fertilizarea in vitro sau inseminare artificiala?

alina georgiana a intrebat pe 27.11.2015

Buna ziua. Acum 4 ani am avut o sarcina extrauterina in urma careia mi-a fost extirpata trompa dreapta mentionez faptul ca am ambele ovare. Trompa stanga este permeabila, iar sotul este sanatos avand numarul maxim de spermatozoizi!

Am incercat sa raman insarcinata dar din nefericire nu sa intamplat! Intrebarea mea este daca nu reusesc pe cale naturala sa raman care dintre cele doua (inseminare artificiala intrauterina sau fertilizare artificiala)ar fi mai indicata in cazul meu, am uitat sa mentionez ca am 32 ani! Si imi mai este frica ca daca as ramane pe cale naturala sa nu fac si a doua extrauterina! Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!

1 raspunsuri

Cele doua proceduri sunt foarte diferite in sensul ca la inseminare se introduce in cavitatea uterina un concentrat de spermatozoizi mobili, dar trompa trebuie sa fie permeabila si functionala.

La fertilizarea in vitro trompele nu conteaza, embrionii se obtin in laborator si se transfera direct in cavitatea uterina.

Teoretic, riscul de sarcina extrauterina este astfel eliminat, dar inainte de procedura se fac mai multe evaluari si se decide daca trebuie inainte clipate sau taiate trompele sau nu!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/