Cauta

Este paracetamolul sigur in perioada de conceptie si in sarcina?

adriana a intrebat pe 15.01.2014

Am o boala cronica pentru care trebuie sa iau antiinflamator zilnic. Imi doresc un copil, am 32 ani. Medicul mi-a spus ca si paracetamolul ar fi util in boala mea.

As dori sa stiu daca e mai putin nociv in sarcina paracetamolul fata de antiinflamatoarele clasice (Aflamil, Arcoxia, Ibuprofen)?

Ce riscuri sunt daca la momentul conceptiei folosesc paracetamol zilnic 4 pastile/zi?

Multumesc.

2 raspunsuri

BiancaSol
a raspuns acum 6 ani

Parerile sunt impartite, unii doctori recomanda, iar altii refuza cu desavarsire, chiar spun ca nu vor nimic pe constiinta.

Totusi, sa nu iei niciun antiinflamator in primele 3 luni de sarcina, mai ales! Ar fi recomandat cat mai putine pilule de orice fel pe toate durata sarcinii.

Du-te la un medic specialist, in cazul tau eu as cauta un academician dr. profesor ginecolog si as cere parerea, chiar nu poti renunta 9 luni la medicamente? Iti face analize si trage o concluzie el.

Ar fi bine in momentul conceptiei sa nu fii sub medicamente sau alcool (oricat de mic) nici tu, nici partenerul tau !

Daca ai probleme de sanatate in sarcina, foloseste medicamente homeopate, nu ce crezi tu, ci recomandate de medici, insa ai grija ce recomanda si ei, citeste instructiunile in farmacie si sa nu cumva sa scrie contraindicat in sarcina, farmacistele stiu si ele daca ai voie sau nu. Cat mai multe pareri, cu atat mai bine.

adriana
a raspuns acum 6 ani

Iti multumesc foarte mult pentru opinie, insa am o boala cronica foarte grava spondilita anchilozanta si, din pacate, nu se poate fara pastile, una pentru ca durerile articulare sunt foarte mari, daca nu iau pastile 1 zi - 2 ajung de nu mai pot sa merg, sa ma imbrac nici macar in pat nu pot sta de dureri.

Medicul reumatolog care ma trateaza spune ca pot ramane insarcinata, dar ca nu trebuie sa intrerup antiinflamatoarele.

Voi merge si la un ginecolog sa vad ce imi spune. Eu ma gandeam la varianta paracetamolului crezand ca este mai putin nociv adica am vazut ca se incadreaza in categoria risc scazut in sarcina. Nu pot concepe viata fara un copil, insa stiu ca trebuie sa fiu monitorizata de un medic foarte bun pentru a fi totul in regula cu sarcina si copilul. Multumesc inca o data.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/