Cauta

E bine ca iau utrogestan 200 ca sa imi vina menstruatia?

DC2012 a intrebat pe 23.10.2013

Buna ziua d-na dr! Ma numesc Dana si vreau sa va intreb daca e bine ca iau utrogestan 200 ca sa imi vina menstruatia?

Nu am menstruatie din 12 iulie 2013. Azi e a 9 a zi da cand iau aceste ovule pe gura la recomandarea medicului. La control ecografic mi-a spus ca e totul bine, doar ca in urma anticonceptionalelor, s-a dereglat ciclui menstrual. Dupa ce le-am intrerupt, am avut menstruatie la 36 de zile 29 martie, 2 mai, 7 iunie si 12 iulie, si de atunci lipsa. Imi doresc un copil si nu s-a intamplat inca.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Daca se intampla una-doua luni nu este niciun pericol. Totusi, trebuie sa verificati ca nu aveti sindromul ovarelor polichistice.

Contraceptivele le-ati luat doar pentru efectul contraceptiv sau si pentru ca aveti cicluri neregulate inainte? E foarte important de stiut.

Pentru a obtine sarcina, femeile cu anovulatie cronica pot avea nevoie de tratamente speciale.

Scrieti-ne fara ezitare cu mai multe detalii. Va doresc succes! Intre timp nu uitati sa luati acid folic.

DC2012
a raspuns acum 6 ani

D-na dr care mi-a dat acest tratament, mi-a zis ca e totul in regula cu altele, doar ca e o amenoree secundara. Inainte aveam cm normal, apoi am avut o intrerupere de sarcina, acum 7 ani, si de atunci am luat contraceptive.

Am luat 2 ani si jumatate fara intrerupere, dupa care am avut menstra 2 luni si apoi 4 luni lipsa. Am facut tratament 2 luni cu duphaston la recomandarea unui medic, si apoi am luat inca 4 ani anticonceptionale doar pentru a nu ramane insarcinata.

Acum, le-am lasat din luna februarie doar pentru a avea un bebe. D-na dr. mi-a spus ca nu am avut ovulatie si de aceea menstra nu a venit. Dupa cum am mai scris am avut menstra doar 5 luni si de 3 luni lipsa, dar si lunile cu menstra era foarte putina ca si cantitate.

Am luat utrogestan 200 pentru 10 zile, dar menstra nu a aparut. Mi s-a spus ca trebuie sa astept 3 saptamani si apoi sa iau din nou urtogestan 10 zile. O sa vin menstra? Ce spuneti?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/