Cauta

Doctorul mi-a dat ca solutie inseminarea, mai vreau o parere.

anca a intrebat pe 02.12.2013

Trompe: stanga ok, dreapta usor permeabila.

ziua 3
estradiol(e2) 18.4 valori: 30 - 350pg/ml
FSH 7.01 valori: 2 - 151 mIU/ml
LH 11.7 valori: 0.5 - 61.2 mIU/ml
Prolactina 19.8 valori: 4,1 - 28,9 ng/ml

ziua 21
progesteron 1.8 valori 0.1 - 25 ng/ml

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Asigurati-va intai ca ovulati. Puteti face acest lucru prin monitorizare ecografica. Valoarea progesteronului se determina in ziua 21 pentru femeile care au ciclul menstrual de 28 de zile. Daca dureaza mai mult, dozati progesteronul cu 7 zile inainte de data preconizata a menstruatiei. Partenerul dvs a facut analize? Inseminarea intrauterina se recomanda cuplurilor cu factor masculin (materialul biologic pentru inseminare se prelucreaza astfel incat "cei mai buni" spematozoizi sunt alesi) si celor cu patologie cervicala. Daca va hotarati sa faceti inseminare, ar fi probabil mai eficient, dupa cum spun studiile, sa faceti cu stimulare concomitenta a ovulatiei si sa repetati cel putin 3 cicluri consecutive. Va doresc succes!

Anca
a raspuns acum 6 ani

A facut o spermograma anul trecut, era ok,
Intrebarea mea este: ar trebui sa ma ingrijorez pentru estrogenul care este mai mic decat limita normala? Mi se pare totusi prea mic. Se poate deduce din analizele mele ca am sopc? Am ceva cosuri pe fata in apropierea menstrei, la ecograf am aspect de ovare micropolichistice, un endoctinolog care m-a consultat mi-a zis ca e de parere ca ovulez, insa nimeni nu-mi spune mai mult. Am si ectopie congenitala periorificiala intinsa, este din nastere, insa din cate stiu, ar putea fi o cauza pentru infertilitate?

Anca
a raspuns acum 6 ani

Scuze, multumesc frumos pentru raspuns!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/