Cauta

De mai bine de un an incerc sa raman insarcinata.

Iulia_27 a intrebat pe 13.03.2013

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta sa inteleg cat de cat ce se intampla. Problema ar fi urmatoarea, de mai bine de un an incerc sa raman insarcinata dar din pacate fara rezultat. De doua luni imi masor temperatura bazala, iar pe baza graficelor si analizelor facute, doctorita a spus ca nu ovulez, iar luna asta am facut tratament cu Clomhexal, din ziua 3 pana in ziua 7, inclusiv. Din ziua 10 am fost la monitorizare, iar in ziua 14 mi s-a facut o injectie pentru provocarea ovulatiei. Problema este cu temperatura bazala, nu prea inteleg cum sta treaba. Pe unele siteuri scrie ca trebuie sa treaca obligatoriu de 37, iar la mine nu se intampla asa. In ziua 14 dimineata a fost de 36,4, ziua 15 de 36,7, iar ieri si astazi de 36,8. Este posibil oare sa nu fi ovulat chiar si cu injectia primita? Mai trebuie sa mentionez ca in zilele 14 si 15 am avut dureri groaznice de ovare. Va multumesc mult si sper sa nu fi omis vreun amanunt care ar fi de folos in darea unui raspuns.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Este important sa imi spuneti daca ati facut analizele de evaluare initiale, atat dvs cat si sotul. Va dau un link cu cateva sugestii.

Aceste investigatii pot depista unele probleme care necesita tratament. Cele mai bune sanse pt dvs sunt sa va adresati unui centru specializat si sa urmati pasii pe care vi i recomanda medicii de acolo. Temperatura nu este cea mai buna metoda de monitorizare a ovulatiei.

Ca sa stiti daca ati ovulat sau nu spontan se dozeaza un hormon (progesteronul) in ziua 21 a ciclului menstrual (daca aveti CM regulat). Va doresc mult succes!

http://www.facebook.com/notes/anca-panaitescu/protocol-evaluare-initiala-infertilitate/293058080780485

Iulia_27
a raspuns acum 7 ani

Multumesc de raspuns, dar tot nelamurita sunt. Atata timp cat am facut tratament cu Clomhexal si mi s-a facut injectie pentru producerea ovulatiei banuiesc ca am fost la doctor si ca mi-au facut si analizele de rigoare, nu doar una.

Toate analizele au iesit foarte bine numai valoarea hormonilor masculini a fost foarte putin ridicata. Nelamurirea mea este cu temperatura care nu a crescut dinainte de ovulatie decat cu 3 procente in a doua zi dupa injectia cu pricina.

Intrebarea ar fi daca este posibil sa nu am ovulatie chiar si cu tratamentul facut. Doctorita mi-a spus ca ne vedem la control dupa ce testul iese pozitiv sau dupa venirea menstruatiei, dupa caz. Va multumesc inca o data de raspuns.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/